FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαίρι: Η Ιδανική Εποχή Για Μια Ανακαίνιση Σπιτιού

Ημερομηνία: 27-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια σημαντική διαδικασία, η οποία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας, αλλά και στη αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία ενδεχομένως να λειτουργούν αρνητικά ως προς τη ποιότητα και τη λειτουργικότητα του χώρου.

Ωστόσο, θα πρέπει να αποφασίσετε με σιγουριά τι είδους ανακαίνιση θέλετε, αν είστε έτοιμοι για μια μεγάλη αλλαγή και κατά πόσο η αλλαγή αυτή αποτελεί άμεση ανάγκη, ή αφορά απλά λόγους καλαισθησίας.

Ειδικότερα, μια ανακαίνιση μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αγοραστική αξία ενός ακινήτου, ενώ λειτουργεί θετικά ως προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Μη ξεχνάτε επίσης, ότι η διάθεση σας θα βελτιωθεί με μια νέα αλλαγή.

Πέρα από τα παραπάνω, η διαδικασία της ανακαίνισης σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς πολλές φορές μπορεί να προκύψουν προβλήματα τα οποία δεν είχατε υπολογίσει, όπως βλάβες στα υδραυλικά ή στα ηλεκτρολογικά, που ίσως να χρήζουν άμεσης βελτίωσης. Ακόμη, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο οι ώρες που θα χρειαστούν εξαρτώνται άμεσα από το εύρος των εργασιών και από το αν η ανακαίνιση θα είναι ολική ή μερική. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή αυτή, χρειάζονται οι κατάλληλες συνθήκες, οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορέσουν να βοηθήσουν ούτως ώστε η ανακαίνιση να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, χωρίς να χαθεί η ποιότητα στο αποτέλεσμα.

Είναι επομένως σημαντικό, να κάνετε την ανακαίνισή σας τη κατάλληλη εποχή, η οποία δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι. Σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας με θερμό κλίμα, δηλαδή από αρχές Ιουνίου έως και τέλη Σεπτέμβρη, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν πιο σύντομα, καθώς ο ζεστός καιρός συμβάλει ώστε να γίνουν οι εργασίες πιο γρήγορα και πιο σωστά. Η έλλειψη βροχοπτώσεων δε δημιουργεί προβλήματα στις κατασκευές, ενώ το συνεργείο μπορεί να εργαστεί για περισσότερες ώρες καθώς η μέρα είναι μεγαλύτερη και υπάρχει άπλετο φυσικό φως. Επίσης, είναι πιο εύκολο να έχετε τα παράθυρα ανοιχτά αν χρειαστεί, χωρίς πρόβλημα. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εμπόδια και προβλήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για την περάτωση μιας τέτοιας αλλαγής.

Από την άλλη, εάν έχετε στο μυαλό σας να κάνετε μια ολική ανακαίνιση, η οποία θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο όπως είναι αναμενόμενο, τότε κατά τη καλοκαιρινή περίοδο (Ιούλιος – Αύγουστος), θα μπορείτε – εάν έχετε εξοχικό ή αν έχετε οργανώσει διακοπές σε άλλο μέρος – να επιλέξετε εκείνες τις μέρες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Με αυτό το τρόπο, θα απολαύσετε ώρες χαλάρωσης χωρίς να περιοριστείτε και ταυτόχρονα θα διεκπεραιώνεται η ανακαίνιση στο σπίτι σας, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Αντίθετα, δεν συνίσταται να πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε αλλαγές, μέσα στο χειμώνα και σε περιόδους έντονης υγρασίας, καθώς οι εργασίες δυσχεραίνονται λόγω καιρικών συνθηκών. Το χρώμα για παράδειγμα στους τοίχους, θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να στεγνώσει από ότι αν το κάνατε καλοκαίρι. Επίσης, η αντικατάσταση δαπέδων ή το σοβάτισμα, μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά σε περίπτωση αυξημένης υγρασίας στο χώρο. Ωστόσο, αν πραγματοποιήσετε μια αλλαγή μέσα στο καλοκαίρι, στεφτείτε ότι το χειμώνα θα έχετε έναν νέο άψογο χώρο να περάσετε τις κρύες μέρες και να απολαύσετε το νέο σας σπίτι, χωρίς άγχος.

Ανήκουμε σε μια χώρα, όπου τους περισσότερους μήνες ο καιρός είθισται να είναι αρκετά καλός και υπάρχει ηλιοφάνεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, διότι οι θερμοκρασίες δεν είναι σχεδόν ποτέ ακραίες, οπότε αν δεν θέλετε να κάνετε την ανακαίνιση σας σε μήνες με έντονη ζέστη, τότε μπορείτε να επιλέξετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο (Μάιος / Σεπτέμβρης / Αρχές Οκτώβρη). Θα έχετε εξίσου καλά αποτελέσματα απλά ίσως να χρειαστούν ελάχιστες μέρες παραπάνω για την ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς δεν υπάρχει τόσο έντονη ζέστη. Φυσικά δεν θα είναι το ίδιο χρονοβόρο σε σχέση με μια ανακαίνιση που θα κάνατε το χειμώνα.

Συνοψίζοντας, πρέπει να είστε σίγουροι για το αν επιθυμείτε ή όχι μια ανανέωση στο σπίτι σας, καθώς αποτελεί μια διαδικασία η οποία θα χρειαστεί χρόνο αλλά και το ανάλογο Budget. Ακόμη, επιλέξτε μια εποχή η οποία θα σας φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot