FOLLOW US: facebook twitter

Καλό Σεπτέμβρη οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων

Ημερομηνία: 20-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3805″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου θα λάβουν, όπως όλα δείχνουν, την έκτακτη ενίσχυση οι αιγοπροβατοτρόφοι που χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό. Ετσι, πέρα από τις ενστάσεις που υπήρχαν για το ύψος και τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης, ο κλάδος που υπέστη πανωλεθρία την πασχαλινή περίοδο θα πρέπει πλέον να κάνει κι άλλη υπομονή εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των μπρος-πίσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις.

Την καθυστέρηση επιβεβαίωσε ο ΥΠΑΑΤ, Μάκης Βορίδης, στην συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ). Σύμφωνα με τον υπουργο, αυτή τη στιγμή το έκτακτο βοήθημα (ύψους 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα) βρίσκεται προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μόλις πάρει το πράσινο φως, θα πρέπει να ακολουθήσει η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εκδοθεί ως μέτρο ενίσχυσης, με τη διάρκεια της όλης διαδικασίας να εκτιμάται σε ενάμιση μήνα. Πρόκειται για ενίσχυση ύψους 31 εκατ. ευρώ που αφορά 45.340 δικαιούχους. Η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα όταν βλέπουν ότι σε άλλους κλάδους, ιδιαίτερα εκτός του πρωτογενούς τομέα, οι ενισχύσεις καταβλήθηκαν με σαφώς ταχύτερες διαδικασίες.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot