FOLLOW US: facebook twitter

Καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις για τα ΑμεΑ στο πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 30-11-2023 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της ΠανΗΛΕΙΑΚΗΣ έκθεση τέχνης 

Συνεχίζονται οι δράσεις της ΠανΗλειακής έκθεσης τέχνης για τα παιδιά ΑμεΑ στο πάρκο Ξυστρή, τελώντας υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ηλείας κ. Αθανασίου.

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με πολλά κοινωνικά μηνύματα. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον όμορφο κόσμο των παραμυθιών, διεισδύοντας μέσω των αφηγήσεων των λαϊκών παραμυθιών με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά ΑμεΑ ,που πραγματοποιήθηκαν από τη Δήμητρα Παπαγεωργίου και με την συνοδεία ζωντανής μουσικής, από το  μελωδικό σαντούρι της Κυριακής Μπούζα (μέλος του συγκροτήματος Όρτσα) .

Στην όμορφη αυτή βραδιά τη σκυτάλη πήρε η ομάδα εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου Πύργου που παρουσίασε “Το κοχύλι της Αιγιάλης”, ένα ιδιαίτερο παραμύθι σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία τόσο στο σχολικό, όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 από του μαθητές με την επιμέλεια της φιλολόγου κας Μαρίας Νάρρου και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα από την εκπαιδευτικό αγγλική φιλολογίας κα Αγγελική Παπαγεωργίου, μεταδίδοντας το μήνυμα της διαφορετικότητας και της ισότητας χωρίς αποκλεισμούς. Την αφήγηση έκαναν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Νάρρου, Αγγελική Παπαγεωργίου και Βασιλική Σίψα.

Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση έκλεισε με μοναδικές εισηγήσεις από διαφορετικούς προσκεκλημένους, οι οποίοι, προσέγγισαν από τη δική τους σκοπιά ο καθένας, το θέμα της Αναπηρίας. Το συντονισμό της είχε η Δρ. Ειδικής Αγωγής και διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κα Αγγελική Πετρόγιαννη. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Σπύρος Πολίτης παρουσίασε τη σύγχρονη κατάσταση των ΑμεΑ όπως αυτή αποτυπώνεται εντός νοσοκομειακού πλαισίου και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα πρόληψης σχετικά με τις επίκτητες αναπηρίες. Ο Παραολυμπιονίκης σφαιροβολίας Πολυχρόνης Χρονόπουλος από την άλλη, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία για την αναπηρία, πως ο ίδιος βιώνει τις συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας και ποιες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει. Εν συνεχεία, η πρόεδρος των ΑμεΑ «Ήλις» κα Αγαθή Ρηγοπούλου μοιράστηκε σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς σχετικά με το πως βιώνει την κατάσταση της αναπηρίας του παιδιού του ένας γονέας, αναδεικνύοντας τις δύσκολες αλλά και τις μοναδικές στιγμές που μπορεί κάποιος να ζήσει φροντίζοντας και μεγαλώνοντας ένα παιδί με αναπηρία. Ο κύκλος των εισηγήσεων έκλεισε με τοποθετήσεις από τον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Καπογιάννη και την ψυχολόγο ψυχολόγος κα Ασημίνα Μουρτεζά παρουσίασε το πώς επιδρούν οι σύγχρονες καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε διάφορα επίπεδα υποστήριξης των ΑμεΑ στην ψυχολογική τους κατάσταση, στην εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πλαισίωση και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot