FOLLOW US: facebook twitter

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!: Ξεκινούν οι 4 εργολαβίες για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 19-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Την Μ. Τρίτη παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, Ηλείων – Αχαιών βουλευτών και αυτοδιοικητικών φορέων η πανηγυρική έναρξη των εργασιών

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Αυτό λέει ο λαός και στην προκειμένη περίπτωση του πολυθρύλητου και του πλέον αιματοβαμμένου δρόμου της χώρας, της Πατρών- Πύργου, θα συμβεί τελικώς το θαύμα, έστω και μετά  από… 20 χρόνια παλινωδίας και  ταλαιπωρίας των Ηλείων, αφού την Μ. Δευτέρα, μπαίνουν οι πρώτες μπουλντόζες στα εργοτάξια που θα στηθούν και το έργο επιτέλους ξεκινάει! Αν και

Εβδομάδα των Παθών, η Ηλεία θα γνωρίσει την δική της Ανάσταση!

Την έναρξη των εργασιών στο δρόμο Πάτρα Πύργου, τη Μεγάλη Δευτέρα, επιβεβαίωσε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής παρουσία του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε, έχουν ήδη υπογραφεί οι 4 πρώτες συμβάσεις του Υπουργείου με τους εργολάβους και από τη Μ. Δευτέρα εγκαθίστανται τα εργοτάξιά τους, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί, αφού είχε προαναγγείλει και από την Ολυμπία, αλλά και την ημέρα που πέρασαν οι 6 πρώτες συμβάσεις από την Βουλή, ότι τα έργα θα ξεκινήσουν πριν το Πάσχα.

Έτσι ο Υπουργός, την Μεγάλη Τρίτη κάλεσε τους βουλευτές Ηλείας-Αχαΐας να παραστούν μαζί του στην εκδήλωση για την εκκίνηση του μεγάλου έργου για την Ηλεία, που όπως ανέφερε, τόσα χρόνια, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε γίνει ούτε μελέτη, ούτε παρουσίαση του έργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μα ούτε και δέσμευση χρημάτων. Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης όταν ανακοίνωσε από την Αρχαία Ολυμπία ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στα εργοτάξια πριν από το Πάσχα και η δέσμευσή του αυτή έγινε αποδεκτή από τους αυτοδιοικητικούς φορείς με επιφυλάξεις λόγω της προϊστορίας του έργου, έβαλαν και… στοίχημα με τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα ότι μαζί θα ανέβουν στην μπουλντόζα!

Τέλος να πούμε ότι ο  κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του το 2022, καθώς, σύμφωνα με τις προκηρύξεις των έργων, όλες οι εργολαβίες έχουν διάρκεια 42 μήνες και ο ορίζοντας ολοκλήρωσής είναι τα 3,5 χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι από την Βουλή έχουν εγκριθεί οι 6 από τις 8 συμβάσεις,  που αφορούν τμήματα: ΤΜΗΜΑ 1 Δουναίικα – Πύργος, ΤΜΗΜΑ 4 Βάρδα – Α.Κ. Κυλλήνης, ΤΜΗΜΑ 5 Σαγαίικα – Βάρδα, ΤΜΗΜΑ 6 Κάτω Αχαΐα – Σαγαίικα, ΤΜΗΜΑ 7 Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας – Κάτω Αχαΐα και ΤΜΗΜΑ 8 Μιντιλόγλι – Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας, ενώ έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η 7η σύμβαση Δουνέικα- Αμαλιάδα  και εκκρεμεί η 8η εργολαβία Αμαλιάδα- Κυλλήνη για την οποία υπάρχει δικαστική εξέλιξη.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπογραφούν και οι συμβάσεις με τους εργολάβους για τις  άλλες δύο εργολαβίες, θα ακολουθήσει η 7η εργολαβία και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα λήξει και η δικαστική περιπέτεια των προσφυγών για την 8η εργολαβία. Το έργο πάντως θα ξεκινήσει όπως έχει δηλώσει ο κ. Σπίρτζης μεν τμηματικά,  αλλά θα εξελίσσεται με παράλληλες εργασίες σε κάθε τμήμα με αποτέλεσμα να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην εκτέλεση και ολοκλήρωσή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος