FOLLOW US: facebook twitter

Στάση εργασίας σήμερα στους Δήμους: Κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν, διεκδικώντας την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων του Νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών που ψηφίζεται αιφνιδιαστικά από τη Βουλή με τίτλο, «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρύθμιση Ζητημάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες Διατάξεις» και περιλαμβάνει σωρεία δυσμενών διατάξεων για τους εργαζομένους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητεί μεταξύ άλλων, την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση εκχωρεί αρμοδιότητες των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σε ιδιώτες (τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης) άμεσα ή έμμεσα, απαξιώνει συντονισμένα και με σχέδιο τα υπηρεσιακά συμβούλια των εργαζομένων και την θεσμική εκπροσώπησή τους, εισάγει πρωτοφανείς προβλέψεις στις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της διοικητικής ιεραρχίας, ενώ αυξάνει σε επτά τα χρόνια για μετάταξη, απόσπαση ή άλλη μετακίνηση των υπαλλήλων των ανταποδοτικών υπηρεσιών, που διορίστηκαν ή προσλήφθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2019, όπως και των υπαλλήλων της προκήρυξης 3Κ».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, συμμετέχουν μαζικά, διεκδικώντας μία Τοπική Αυτοδιοίκηση με υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση του πολίτη και προς όφελός του. «Μακριά από τα ιδιωτικά συμφέροντα που το μόνο που επιδιώκουν είναι το σίγουρο και εύκολο κέρδος. Ο αγώνας είναι διαρκής και συνεχής αφού το κύριο μέσω για το ξεπούλημα των υπηρεσιών και στην συνέχεια την περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των δημοτών είναι η εγκληματική απαξίωσή τους!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος