FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ στην απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Μαΐου

Ημερομηνία: 17-05-2024 | Συντάκτης:

-Συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο

Κάλεσμα προς όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα Ηλείας της ΑΔΕΔΥ, για συμμετοχή στην πανδημοσιο-υυπαλληλική απεργία της 21ης Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο.

«Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος–τρομοκράτη του Ισραήλ.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Ενάντια στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Οι διεκδικήσεις της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι:

●            Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

●            Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

●            Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

●            Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot