FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Γροθιά στο στομάχι» η εικόνα των 5 μαθητών που κάνει το γύρο της Ελλάδας

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:

Η εικόνα που έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας, με πέντε μικρούς μαθητές στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου να προσπαθούν να κάνουν μάθημα με δύο κινητά στην αυλή ενός καφενείου, μέσα στο κρύο, είναι κυριολεκτικά «γροθιά στο στομάχι».

Είναι απόρροια του συνολικά ανύπαρκτου σχεδιασμούτης κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, που όλο αυτό το διάστημα, δίχως ίχνος ντροπής, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Πολυάριθμοι μαθητές στα τμήματα, ελλιπές εκπαιδευτικό προσωπικό, ακατάλληλο προστατευτικό υλικό, μειωμένο προσωπικό καθαριότητας και τώρα η προβληματική πολυδιαφημισμένη «τηλεκπαίδευση».

Η κυβέρνηση ξεκίνησε την τηλεκπαίδευση δίχως σχέδιο και προγραμματισμό. Δεν έλαβε υπ΄οψιν της τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί όλο το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, και τις εκκλήσεις για προμήθεια των απαραίτητων τεχνολογικών μέσων στους μαθητές.  Δεν μπόρεσε να σκεφθεί κανείς ότι, ακόμα και αν η διαδικτυακή πλατφόρμα λειτουργούσε άψογα και δίχως προβλήματα, πολλοί μαθητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέτουν υπολογιστές και συνεπώς, θα βρίσκονται εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αλλά, αυτά φαίνεται ότι είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε άλλο κόσμο και θεωρεί ότι κάθε ελληνική οικογένεια μπορεί να προμηθευτεί, εν μέσω κρίσης, τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Έστω και τώρα, οφείλει το Υπουργείο να χορηγήσει τον απαραίτητο και αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλους τους μαθητές, να μεριμνήσει για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη διαδικτυακή πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οφείλει να το πράξει άμεσα, ώστε εκλείψουν οι εικόνες ντροπής που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη, συντεταγμένη και οργανωμένη πολιτεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος