FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Φτάνει πια ο εμπαιγμός για το Πάτρα-Πύργος

Ημερομηνία: 17-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
kalamatianos-dionusis

Δώστε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία του Υπουργείου Υποδομών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχουμε χορτάσει από πανηγυρικές δηλώσεις και ελπιδοφόρα δελτία τύπου κυβερνητικών στελεχών για κρίσιμα προβλήματα του τόπου μας, χωρίς να βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα.

Αντίθετα, αυτό που βιώνουμε είναι ακύρωση και αναβολή κρίσιμων έργων υποδομής, υποβάθμιση των υγειονομικών μονάδων και κίνδυνο εξαφάνισης των πανεπιστημιακών τμημάτων του νομού μας.

Ειδικά για το Πάτρα-Πύργος, επί 22 μήνες ακούμε δεσμεύσεις για ολοκλήρωση του έργου και υποσχέσεις για σύντομη επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των πολιτών της Ηλείας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Για μια φορά ακόμη, ενημερωνόμαστε ότι δήθεν όλα προχωράνε βάσει σχεδίου και προγραμματισμού και ότι δήθεν σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στην επανέναρξη κατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Αλήθεια, για ποιες εξελίξεις γίνεται ακριβώς λόγος;

Γι’ αυτές, που σχεδόν κάθε μήνα μετατίθενται στο μέλλον, καθώς συνεχώς και αδιαλείπτως γίνονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βγαίνουν δημοσιεύματα που αναιρούν το ένα το άλλο;

Γι’ αυτές, που μεταθέτουν συνεχώς τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και παράδοσης του έργου, με αποτέλεσμα ν’ αλλάζει διαρκώς ο χρόνος επανέναρξης των εργασιών και ολοκλήρωσης του έργου;

Ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών δήλωνε ότι θα έχουμε ξανά εργοτάξια μέσα στο 2020 και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Ύστερα δήλωνε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2024. Ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2021. Τώρα ενημερωθήκαμε ότι «εστάλησαν» οι απαντήσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και μένουν κάποιες «λεπτομέρειες» να διευθετηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Δυστυχώς, όμως, αυτό που βλέπουμε να υλοποιείται από την αρχή της εκλογής αυτής της κυβέρνησης είναι η υπονόμευση του έργου, καθώς, η ίδια έσπευσε αρχικά να δημιουργήσει προσκόμματα και τελικά να ακυρώσει τις εκτελούμενες εργολαβίες.

Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει ο Υπουργός κ. Καραμανλής και ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι η παύση των εργασιών κατασκευής και οι τεράστιες καθυστερήσεις που ήδη υπάρχουν επί του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και παράδοσης του αυτοκινητόδρομου.

Φτάνουν πια τα λόγια καθησυχασμού και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Οι πολίτες της Ηλείας απαιτούν έργα και αποδείξεις. Απαιτούν να δοθούν τα έγγραφα στη δημοσιότητα.

Τεκμηριώστε, επιτέλους, κ. Υπουργέ τα λεγόμενά σας με έγγραφα και στοιχεία.

Δώστε κ. Υπουργέ στη δημοσιότητα την πλήρη αλληλογραφία του Υπουργείου Υποδομών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να ενημερωθούμε με πληρότητα για τα γραπτά ερωτήματα και τις γραπτές απαντήσεις μεταξύ της Ε.Ε και του Υπουργείου Υποδομών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε στη δημοσιότητα τα έγγραφα και την αλληλογραφία για τον αυτοκινητόδρομο, διότι δεν είχε να κρύψει τίποτα. Εσείς γιατί αποφεύγετε να ενημερώσετε τους πολίτες με τα απαιτούμενα στοιχεία; Αλήθεια τι σας εμποδίζει; Γιατί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν έχετε προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα, όπως επανειλημμένως σας έχουμε ζητήσει στη Βουλή; Τι φοβάστε και δεν το κάνετε;

Η άρνησή σας μας οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα και επιβεβαιώνει ότι το έργο Πάτρα-Πύργος είναι πάλι στον αέρα, κινδυνεύει και καθυστερεί, με αποκλειστική δική σας ευθύνη. Παραλάβατε ένα εγκεκριμένο, χρηματοδοτημένο και κατασκευαζόμενο έργο, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα παράδοσης και καταφέρατε να το υπονομεύσετε, να το ακυρώσετε και να το ρίξετε ξανά σε τέλμα.

Να γνωρίζετε ότι αυτές οι γενικόλογες και αόριστες διαρροές και τοποθετήσεις σας, όχι μόνο δε μας καθησυχάζουν, αλλά μας κάνουν να ανησυχούμε και να αγανακτούμε ακόμα περισσότερο.

Επιδιώκετε να κερδίσετε χρόνο και ανοχή στις καταστροφικές επιλογές σας στην Ηλεία και ειδικά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Να ξέρετε, όμως, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος