FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός: Αφετηρία με όνειρα και προσδοκίες για τη νέα σχολική χρονιά

Ημερομηνία: 12-09-2021 | Συντάκτης:

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τις σχολικές αίθουσες. Μαζί με αυτούς και οι πιο μικροί που ξεκινούν για πρώτη φορά το σχολείο. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με υγεία και δύναμη. Όλοι μαζί ευελπιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο με αλληλεγγύη και μόρφωση, δίχως διακρίσεις, αποκλεισμούς και ανισότητες.

Δυστυχώς, όμως, το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύεται με πολλά και σοβαρά προβλήματα. Οι σχολικές μονάδες ανοίγουν ουσιαστικά όπως έκλεισαν, χωρίς κανένα σχέδιο υγειονομικής προστασίας.

Με την πανδημία να καλπάζει και τα κρούσματα να πληθαίνουν, οι σχολικές τάξεις παραμένουν πολυάριθμες με έως 27 μαθητές, δεν γίνεται καμία προσπάθεια αραίωσής τους και οι διαθέσιμοι χώροι διδασκαλίας δεν αυξάνονται. Η απόφαση να κλείνει ένα τμήμα στην περίπτωση που διαγνωστούν 50% +1 κρούσματα, δεν αποτελεί μέσο πρόληψης αλλά διευκόλυνσης της διασποράς. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό καθαριότητας σε σχολικές μονάδες παραμένει ανεπαρκές. Επίσης, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς πολλά κενά παραμένουν ακάλυπτα.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά και να μην έχουμε ξανά περιστατικά όπως αυτό των παιδιών στην Πεύκη, τα οποία αναγκάζονταν να συνδέονται με κινητά τηλέφωνα για να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. Επιδιώκουμε ένα ενισχυμένο και αναβαθμισμένο δωρεάν δημόσιο σύστημα Παιδείας, που θα παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση σε μια σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση με επίκεντρο όλα τα παιδιά είναι δικαίωμα και αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό του κοινωνικού κράτους. Έτσι μπορεί να κατακτηθεί ένα σχολείο ανοιχτό στην κριτική σκέψη, τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος