FOLLOW US: facebook twitter

Κακός οιωνός

Ημερομηνία: 08-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”50015″ img_size=”full”][vc_column_text]Άραγε το αποφάσισε ο παντοδύναμος Δίας. Καθόταν στον Όλυμπο και σκέφτηκε: «Να πάρει! Τι βαρεμάρα. Τίποτε δεν συμβαίνει… Μονάχα σιωπή εδώ πάνω και οι άνθρωποι στη γη απορροφημένοι στις υποθέσεις τους. Ας τους δείξω την εντεινόμενη δυσαρέσκειά μου με έναν κεραυνό». Έτσι είπε, και εξαπέλυσε με κυριολεκτικά αστραπιαία ταχύτητα ένα πύρινο βέλος με κατεύθυνση νότια και δυτικά. Λίγο νωρίτερα οι γύπες έκοβαν βόλτες πάνω από το δάσος της Στροφυλιάς, σα να προειδοποιούσαν για το κακό που θα έκανε την εμφάνισή του. Πράγματι μετά από λίγο το κακό ξέσπασε ανεξέλεγκτο και οι φλόγες τύλιξαν το πανέμορφο δάσος, μετατρέποντάς το σε στάχτη.

Είναι ωραίοι οι μύθοι και διδακτικοί, κάθε σε βοηθούν ιδιαίτερα αν τους πιστεύεις. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια κι έτσι δεν μπορούμε να βρούμε την λύτρωση στο μεταφυσικό. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει λογική. Κατά συνέπεια δεν είναι εύκολο να καταλάβεις πώς γίνεται να καταστρέφεται συστηματικά και όλο σχεδόν τον χρόνο ο φυσικός πλούτος της περιοχής, ούτε είναι κάτι που μπορείς να αποδεχτείς αδιαμαρτύρητα. Θα ήταν πολύ βολικό λοιπόν να πιστέψουμε ότι ο Δίας ή κάποια άλλη ολύμπια θεότητα είναι δυσαρεστημένη με τους Ηλείους και γι’ αυτό τους τιμωρεί με κάθε ευκαιρία. Έτσι, δεν θα υπήρχαν ποτέ ούτε ευθύνες, ούτε υποχρεώσεις, ούτε γενικώς σκοτούρες να τους ανησυχούν αφού το κακό σε κάθε περίπτωση τους υπερβαίνει.

Ωστόσο και παρότι δεν είναι εφικτό να προσφύγουμε στο μύθο, θα πρέπει μάλλον να εκλάβουμε σοβαρά την πιθανότητα ενός οιωνού. Και μάλλον έτσι θα πρέπει να δούμε την οικολογική καταστροφή στο Κουνουπέλι, η οποία ήρθε προτού καν ξεκινήσει η λεγόμενη αντιπυρική περίοδος. Είναι ένας κακός οιωνός για το μέλλον και τούτο προκαλεί φόβο, αν όχι κι απελπισία. Τούτος ο τόπος δεν αντέχει να καεί ξανά αλλά θα καεί. Όχι γιατί μας καταράστηκαν οι θεοί αλλά επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot