FOLLOW US: facebook twitter

«Καίνε» από τα έτοιμα

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έρχονται να ¨γκριζάρουν” τα στοιχεία της ΤτΕ για την πορεία των καταθέσεων και των χορηγήσεων τους τελευταίους μήνες: Η αποταμίευση μειώνεται, οι καταθέσεις “ροκανίζονται”, ενώ το τραπεζικό χρήμα διοχετεύεται στις επιχειρήσεις, με περαιτέρω αύξηση των χορηγήσεων.

Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο επιχειρήσεις και νοικοκυριά συνέχισαν να “τρώνε από τα έτοιμα”  αδειάζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων.

Μεγαλύτερες ανάγκες φαίνεται ότι είχαν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, που απέσυραν τον Νοέμβριο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 748 εκατ. ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο είχαν “τραβήξει” 2,044  δισ.!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το συνολικό ποσό των στεγαστικών δανείων που δόθηκαν σ’ αυτό το διάστημα, είναι κατά 65 εκατ. ευρώ μικρότερο από τις καταβληθείσες δόσεις παλαιότερων δανείων αυτής της κατηγορίας. Δηλαδή, οι τράπεζες πήραν από στεγαστικά δάνεια περισσότερα από όσα έδωσαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot