FOLLOW US: facebook twitter

«Κάηκαν» οι καλλιέργειες των Κρεστένων

Ημερομηνία: 08-08-2023 | Συντάκτης:

– Ο καύσωνας προκάλεσε ζημιά στο 80% της παραγωγής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται είναι οι αγρότες των Κρεστένων και των γύρω κοινοτήτων, καθώς οι πρώτες εικόνες από τις επιπτώσεις του καύσωνα στις καλλιέργειες είναι απογοητευτικές.

Μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Κάτω Σαμικό, στις Ράχες, στα Μακρίσια και στην Κρέστενα, κυρίως σε καλλιέργειες ντομάτας και μελιτζάνας, καθώς και σε κορινθιακή σταφίδα, επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια.

Οι αιτήσεις αποζημίωσης προς τον ΕΛΓΑ έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο εκφράζεται ανησυχία για νέες ζημιές από πιθανό νέο κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες, που θα πλήξει κι άλλο την αγροτική παραγωγή.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, δήλωσε στην «Πρωινή» πως ο πολυήμερος καύσωνας φαίνεται πως ήταν καταστροφικός για τη φετινή παραγωγή, ζητώντας από τον ΕΛΓΑ γρήγορες διαδικασίες στην καταγραφή και την αποζημίωση των πληγέντων.

«Η ζημιά είναι μεγάλη δυστυχώς. Η υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ είναι ήδη σε εξέλιξη, Η πρώτη μας εκτίμηση είναι πως η ζημιά είναι στο 80% στις περισσότερες καλλιέργειες, κυρίως στα Μακρίσια, στην Κρέστενα, στο Κάτω Σαμικό και στις Ράχες. Είναι ανάγκη να καταγραφεί το ταχύτερο δυνατόν η ζημιά και να καταβληθούν τα χρήματα στους πληγέντες παραγωγούς, γιατί η χρονιά θα είναι δύσκολη. Μην ξεχνάτε πως έχουμε πάθει ζημιά και στα λιοστάσια και το λάδι φέτος θα είναι λιγότερο από άλλες χρονιές», τόνισε ο κ. Γριβάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot