FOLLOW US: facebook twitter

Κάηκαν 60 στρέμματα στο Ξηροχώρι Ζαχάρως

Ημερομηνία: 06-11-2018 | Συντάκτης:

Περίπου 60 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης έγιναν στάχτη το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από πυρκαγιά που επεκτάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από αμέλεια σε καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας από αλλοδαπό, στη Ζαχάρω. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι στη θέση Ρουπάκι κοντά στο Ξηροχώρι και έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με 40 πυροσβέστες 13 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα από την Κρέστενα, την Ολυμπία και τον Πύργο, και μια υδροφόρα της Π.Ε. Ηλείας.

Η φωτιά έκαψε σε μια μεγάλη πλαγιά πάνω από το Ξηροχώρι, περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης και δέκα στρέμματα κυρίως με ελαιόδεντρα, με αποτέλεσμα να χαθεί από την πυρκαγιά και η παραγωγή της χρονιάς για κάποιους αγρότες.

Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης τέθηκε ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος και ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

Η φωτιά οριοθετήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου έχει προσαχθεί ένας αλλοδαπός με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος