FOLLOW US: facebook twitter

Και στην Αμαλιάδα ο Υφ. Παιδείας Α. Συρίγος

Ημερομηνία: 15-12-2021 | Συντάκτης:

Με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος, επισκέφτηκε την Αμαλιάδα όπου και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Γεωπονίας καθώς επίσης και αυτές του 2ου ΕΠΑΛ προκειμένου να γίνει μια πρώτη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου στην πόλη.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Τμήμα Γεωπονίας όπου συνομίλησε με φοιτητές και καθηγητές ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος τόνισε πως η σημερινή επίσκεψη του είχε το χαρακτήρα διερεύνησης των δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα ο Υφ. Παιδείας ανέφερε : «Υπάρχουν στην Αμαλιάδα εξαιρετικές εγκαταστάσεις που σαφώς πρέπει να αξιοποιηθούν. Σκοπεύω τους προσεχείς μήνες, μέσα στις αρχές του νέου έτους, να έρθω ξανά έχοντας τότε συγκεκριμένο πλέον σχέδιο – πρόταση αξιοποίησης τους».

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε : «Καλωσορίζουμε τον Υφυπουργό Παιδείας στην πόλης και περιμένουμε μετά την καταγραφή που ο ίδιος έκανε, να μας παρουσιάσει στις αρχές του χρόνου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου στην πόλη».

Τον κ Συρίγο συνόδευαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ενώ στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Λυμπέρη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Ευγένιος Αστερής και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ Νίκη Κοκκαλιάρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος