FOLLOW US: facebook twitter

Και οι εφτά στο Σκυλακάκη

Ημερομηνία: 27-05-2024 | Συντάκτης:

Σύσκεψη του Υπουργού Ενέργειας με τους Ηλείους δημάρχους για τη ρύθμιση συσσωρευμένων οφειλών στη ΔΕΗ από ύδρευση και άρδευση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τα συσσωρευμένα χρέη των δήμων και των νομικών τους προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ είναι το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, με την παρουσία του ίδιου του υπουργού και των επτά δημάρχων της Ηλείας, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η παρουσία του Ηλείου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, από την πλευρά της ΔΕΗ έχει χτυπήσει… ηχηρό «καμπανάκι» για συμμάζεμα των οφειλών που προέρχονται από την ύδρευση και την άρδευση, καθώς το ύψος τους απειλεί τη βιωσιμότητα των δήμων και επιβάλλει άμεσες λύσεις αποτελεσματικής ρύθμισης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι τα χρέη ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ του ΔΙαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου προς τη ΔΕΗ, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την ομαλή λειτουργία των ΔΕΥΑ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, τα χρέη του Συνδέσμου «Πηνειός», αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι υπηρεσίες η επιχειρήσεις ύδρευσης σε κάθε δήμο.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στην «Πρωινή» ότι σε γενικές γραμμές όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν ζητήματα και επιθυμούν, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ευνοϊκή και ρεαλιστική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης των οφειλών χωρίς να επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι πολίτες.

Επιδίωξη του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ενόψει καλοκαιριού, περίοδος κατά την οποία αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες σε νερό λόγω ετεροδημοτών και τουριστών, να διασφαλίσει την εξόφληση των λογαριασμών προς τη ΔΕΗ και την εφαρμογή μιας βιώσιμης και εφαρμόσιμης ρύθμισης που θα μειώσει τα συσσωρευμένα χρέη προς τη ΔΕΗ. Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί και η δυνατότητα χρηματοδότησης των δήμων για να εγκαταστήσουν υποδομές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια σε σταθερή βάση και να μπορέσουν οι δήμοι να «ανασάσουν» οικονομικά και ενεργειακά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot