FOLLOW US: facebook twitter

Και οι 17άρηδες στις κάλπες!

Ημερομηνία: 09-10-2023 | Συντάκτης:

Περίπου 400.000 νέου από 17-21 ετών, ψήφισαν για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2023 και βεβαίως ψήφισαν για δεύτερη φορά μετά από πέντε μήνες, στις χθεσινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.  Η ψήφος των νέων παιδιών, έχει ιδιαίτερη σημασία όπως και το κριτήριο με το οποίο ψηφίζουν.  Η Πρωινή μίλησε χθες με δύο νέα παιδιά σε εκλογικά τμήματα του Πύργου, καταγράφοντας τον παλμό της νεολαίας.

Παρασκευόπουλος Παναγιώτης

Είμαι 17 ετών μαθητής της Γ΄ Λυκείου και ψηφίζω για πρώτη φορά και πιστεύω ότι και εμείς οι νέοι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες . Ήρθα στην κάλπη έχοντας αποφασίσει τι θα ψηφίσω, αφού προηγουμένως είχα ενημερωθεί για τα προφίλ και τα προγράμματα των υποψηφίων. Η νέα γενιά σήμερα δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται πολύ  για τα κοινά, όμως είναι καιρός να ενεργοποιηθούμε γιατί εδώ διακυβεύεται το μέλλον μας. Αυτό που ζητώ εγώ ως νέος άνθρωπος από τις δημοτικές αρχές, είναι να μην περιορίζονται στα έργα βιτρίνας και στο «φαίνεσθαι», αλλά να κάνουν πιο ουσιαστικά έργα και βεβαίως να έχουν στο επίκεντρό τους, τους νέους  ανθρώπους.

Νίκος Ντόκο

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυασχολουμαι με τις εκλογές και γενικότερα με την πολιτική, όμως θεωρώ πως είναι καλό να συμμετέχουμε και να ψηφίζουμε, διότι έτσι δείχνουμε την τοποθέτησή και εκφράζουμε αυτό που πιστεύουμε. Εγώ καταστάλαξα τελευταία στιγμή στο τι θα ψηφίσω γιατί ανήκω στους ψηφοφόρους που ήταν αναποφάσιστοι και προβληματισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot