FOLLOW US: facebook twitter

Και με τη… βούλα η «ταφόπλακα» στο ΤΕΦΑΑ Πύργου!

Ημερομηνία: 10-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
-Στη Βουλή ο σχετικός νόμος σήμερα από την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως
-Σε τι ελπίζει ο δήμος Πύργου για να αναστρέψει την κατάσταση

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχέδιο νόμου για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού  (ΤΕΦΑΑ),το οποίο εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ως έδρα του προβλέπεται ο Πύργος  (άρθρο 40).

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί συνέχεια της αιφνιδιαστικής απόφασης που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο το υπουργείο Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας 37 τμημάτων συνολικά σε όλη τη χώρα με το επιχείρημα ότι δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν σε βάθος χρόνου.

Στόχος του υπουργείου είναι να έχει ψηφιστεί ο νόμος ως τις 25 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσει ακολούθως και η κατάρτιση του μηχανογραφικού για την ακαδημαϊκή περίοδο 2020-21. Το γεγονός, ωστόσο, ότι το υπουργείο Παιδείας δεν τολμά να καταργήσει το τμήμα αλλά προβαίνει σε αναστολή, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μελλοντική επαναλειτουργία του εφόσον εκπληρωθούν οι προδιαγραφές που θα θέσει η νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ενημερώσει τον δήμο Πύργου ότι αντιμετωπίζει θετικά τη λειτουργία της Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, εφόσον η δημοτική αρχή καταφέρει να αναβαθμίσει εγκαίρως τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές και να ολοκληρώσει όσες είναι υπό κατασκευή (κολυμβητήριο).

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν αποδυθεί σε «αγώνα δρόμου» για να ετοιμάσουν ολοκληρωμένο φάκελο διεκδίκησης της επαναλειτουργίας της Σχολής. Όπως αναφέρθηκε στην «Πρωινή» από στελέχη της δημοτικής αρχής, έχουν δρομολογηθεί η πλήρης ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Γ.Βασιλακόπουλος» και η κατασκευή του κολυμβητηρίου, ενώ προβλέπεται επίσης και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος