FOLLOW US: facebook twitter

Και η αθλιότητα

Ημερομηνία: 18-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο χώρος της έντυπης ενημέρωσης δέχτηκε στα χρόνια της κρίσης το ισχυρότερο πλήγμα. Τι έκαναν, όμως, οι κυβερνήσεις; Όταν κατέρρεε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούνταν για το τι θα κάνει ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στον Τύπο, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει στη Βουλή τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για μέτρα ώστε να σωθούν εφημερίδες και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Προς το τέλος της θητείας της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη διάθεση ενός κονδυλίου για τη στήριξη της έντυπης ενημέρωσης. Έπραξε κάκιστα που άργησε τόσο και που αρκέστηκε μόνο σε αυτό το μέτρο. Θεσπίστηκε ένα αυστηρό πλαίσιο.

Μετά ήρθε η σημερινή κυβέρνηση, η οποία το άλλαξε, ώστε να χωρέσουν μέσα οι πάντες. Και αφού το άλλαξε, μόλις προχθές ανακοίνωσε ποιοι θα πάρουν τι, παραβιάζοντας και το δικό της πλαίσιο. Ήταν τόσο σκανδαλώδης αυτή η απόφαση που την πήραν πίσω σε λίγες ώρες.

Χθες, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η συμβολική χρηματοδότηση της έντυπης ενημέρωσης θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα διορθωθούν οι αστοχίες. Λίγο αργότερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε πως για φέτος δεν θα δοθεί τίποτε. Του χρόνου βλέπουμε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος