«Καμπανάκι» για το νερό στην Αμαλιάδα
Ορθολογική χρήση ζητά από τους πολίτες ο αντιδήμαρχος Κ. Τσεριώνης
Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Την προσοχή των πολιτών του δήμου Ήλιδας όσον αφορά τη διαχείριση του νερού ζητά ο αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων & Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Τσεριώνης, τονίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί η αλόγιστη σπατάλη των αποθεμάτων, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος μεγάλης λειψυδρίας.
Όπως επισημαίνει, έχει γίνει δέκτης παραπόνων για σπατάλες κατά τις βραδινές ώρες, τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές κοινότητες, γεγονός που εξαντλεί τα διαθέσιμα αποθέματα.
«Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων ότι κυρίως τις βραδινές προς τις νυχτερινές ώρες γίνεται στην πόλη της Αμαλιάδας αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ήλιδας κατασπατάληση νερού, είτε από κάποιους επαγγελματίες που πλένοντας τον χώρο έξω από τα καταστήματά τους , αφήνουν το νερό να τρέχει άσκοπα, είτε από οικιακούς χρήστες οι οποίοι ποτίζουν με τις ώρες τις αυλές τους, είτε από καλλιεργητές που ποτίζουν τα χωράφια τους», σημειώνει.
Παράλληλα, τονίζει ότι απαιτείται συνετή διαχείριση από όλους διότι ο κίνδυνος είναι προ των πυλών.
«Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων θα ζητούσα και θα εφιστούσα την προσοχή των καταναλωτών – συνδημοτών μου, επειδή το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σημαντικό , κάτι που θα το δούμε τους αμέσως επόμενους μήνες, για να μην πω τον επόμενο μήνα, να περιορίσουμε την αλόγιστη σπατάλη του νερού, να διαχειριστούμε το αγαθό αυτό με καλύτερη και ορθότερη αντιμετώπιση, είτε αυτή συνεπάγεται σε οικιακούς χρήστες ή σε αγρότες καλλιεργητές», υπογραμμίζει και υπενθυμίζει την ανάγκη να θωρακιστεί το κοινωνικό σύνολο.
«Είναι καθήκον όλων μας να το διαφυλάξουμε και με τη σωστή διαχείρισή του να μην το στερήσουμε από τα παιδιά μας, τους ηλικιωμένους μας, την οικογένειά μας ολόκληρη αλλά και από τους ανθρώπους που φροντίζουν για όλους είτε αυτοί είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες. Το νερό άλλωστε είναι ο πλανήτης μας και η ζωή μας ολόκληρη και για αυτό το λόγο εμείς οιίδιοι οφείλουμε να το διαφυλάξουμε για να το έχουμε! Οι επιστήμονες από πολύ νωρίς μας κρούουν το καμπανάκι για τον κίνδυνο λειψυδρίας! Ένας ορατός πλέον κίνδυνος που απειλεί γενικότερα και τον Νομό μας αλλά ειδικότερα και τον Δήμο μας. Λόγω της κλιματικής αλλαγής οι θερμοκρασίες όλο και αυξάνονται, ενώ οι βροχοπτώσεις μειώνονται (έχει να βρέξει μήνες) με αποτέλεσμα τα υδάτινα αποθέματα να περιορίζονται στο ελάχιστο», καταλήγει.