FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» για τη στελέχωση της Ασφάλειας Πύργου

Ημερομηνία: 28-06-2023 | Συντάκτης:

-Διψήφιος αριθμός αστυνομικών έχει αποχωρήσει, μειώνοντας τους «μάχιμους» κατά το ένα τρίτο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με προβλήματα και χάρη στη διάθεση των εναπομείναντων αστυνομικών λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, καθώς μέσα σε δώδεκα μήνες έχει μειωθεί σημαντικά η δυναμικότητά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τυπικά έχει μειωθεί κατά το ένα πέμπτο, αλλά επί της ουσίας η Ασφάλεια έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο των μάχιμων αστυνομικών της. Οι απώλειες οφείλονται σε διάφορους λόγους, όμως ο βασικότερος είναι η «βιομηχανία αποσπάσεων», καθώς είναι ένας τρόπος –απόλυτα νόμιμος και θεμιτός- με τον οποίο οι ένστολοι ενισχύουν το εισόδημά τους.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός τόνισε στην «Πρωινή» πως μέσα σε έναν χρόνο έχει φύγει διψήφιος αριθμών αστυνομικών από την Ασφάλεια με απόσπαση ή με άλλη νομική διαδικασία, γεγονός που ως έναν βαθμό επηρεάζει τη λειτουργία της Υπηρεσίας και επιβαρύνει όσους μένουν πίσω.

«Η δουλειά βγαίνει χάρη στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των αστυνομικών της Ασφάλειας, που είναι και η “βιτρίνα” σε μια Αστυνομική Διεύθυνση. Με την ελλιπή στελέχωση όμως, ενδεχομένως να μην πηγαίνουμε με τον ρυθμό που θα θέλαμε στις υποθέσεις», τονίστηκε στην «Πρωινή» από έγκυρη αστυνομική πηγή.

Το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης έχει τεθεί σε κεντρικό επίπεδο, τόσο θεσμικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και άτυπα από διάφορα στελέχη, τα οποία υπογραμμίζουν τη σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας της Ασφάλειας σχετικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εξιχνίαση υποθέσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot