FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Ντάβαρης: «Αβοήθητος ο Πανηλειακός, πρέπει να στηριχτεί έμπρακτα»

Ημερομηνία: 04-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο πρόεδρος του Πανηλειακού ζητά στήριξη ενόψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και του μεγάλου στόχου της ανόδου στην Super League 2

Ο πρόεδρος του Πανηλειακού, Κώστας Ντάβαρης, σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του δύσκολου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, ανέφερε ότι ο Πανηλειακός είναι αβοήθητος και πρέπει να στηριχτεί οικονομικά, έμπρακτα από όλους στον Πύργο και στην Ηλεία, ώστε να μπορέσει να ανέλθει, και μαζί του να ανέλθει ο Πύργος και όλος ο νομός που είναι στάσιμος σε ανάπτυξη. Μάλιστα, μνημόνευσε το παράδειγμα του Βόλου που έχει τζίρο 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την στήριξη του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Κώστας Ντάβαρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αντιληφθούμε και στον Πύργο και την Ηλεία, μια περιοχή η οποία παραμένει απελπιστικά στάσιμη σε ανάπτυξη, ότι ο Πανηλειακός, το ποδόσφαιρο, είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να στηριχθεί. Πρέπει να δοθεί έμπρακτη οικονομική στήριξη στις προσπάθειες που κάνουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι σχεδόν μόνοι. Η δυναμική του ποδοσφαίρου είναι απεριόριστη. Ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Ελευθερία», που είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στη Θεσσαλία, ανέφερε ότι ο τζίρος στον Βόλο ανήλθε στο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Και όλα αυτά σε μια μέρα. Σε ποια άλλη δραστηριότητα, με ποιον άλλο τρόπο, μέσα σε ένα 24ωρο θα έπεφταν τόσα χρήματα σε μια περιφερειακή πόλη. Αυτό είναι το παράδειγμα για όλους μας. Και θέλω να συγχαρώ δημόσια τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, φέρνει αυτά τα έσοδα στην πόλη, θέλοντας να ζητήσω και από τους δικούς μας τοπικούς άρχοντες, να αντιληφθούν τη δυναμική του ποδοσφαίρου και να στηρίξουν τον Πανηλειακό».

«Να πιστέψουμε όλοι στην άνοδο» 

Ο πρόεδρος του Πανηλειακού μίλησε και για το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, τονίζοντας πως είναι πολύ ανταγωνιστικό και συναγωνίζεται αυτό της Super League 2: «Ο Πανηλειακός, έχει στόχο την άνοδο στη Super League 2. Πρέπει να το πιστέψουμε αυτό όλοι μας για να γίνει πράξη. Αυτή τη σεζόν θα παίξει σε ένα πρωτάθλημα και έναν όμιλο, όπου το επίπεδο των αντιπάλων και τα ονόματα, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν την Super League 2. Πρέπει λοιπόν και εδώ στην Ηλεία να αφυπνιστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να συνειδητοποιήσουμε πού είμαστε και πού πάμε, γιατί αν αργήσουμε λίγο ακόμα, τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά. Ο Πανηλειακός, παλεύει με τα θηρία, μόνος του, αβοήθητος. Μέσα από τις επαφές που κάνουμε, μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλω, με λύπη μου διαπιστώνω ότι είμαι μόνος μου και είμαστε αβοήθητοι. Η ΕΠΣΗ είναι απούσα από τα κέντρα των αποφάσεων, χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης. Ό,τι κάνω για τον Πανηλειακό, το κάνω κυριολεκτικά μόνος μου. Θα πρέπει σε αυτή την προσπάθειά μας, να έχουμε τουλάχιστον την βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και των τοπικών φορέων. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά μια εκδήλωση, την οποία χρηματοδοτούμε και διεξάγεται μια φορά τον χρόνο ή μια φορά στις τόσες. Είναι μια διαρκής προβολή για τον τόπο. Μια γιορτή η οποία λαμβάνει χώρα δυο και τρεις φορές τον μήνα στην πόλη μας και είναι μια διέξοδος για την νεολαία και τους συμπολίτες μας, παράλληλα με μια επένδυση από την οποία η τοπική κοινωνία θα βγει ωφελημένη. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω, πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι. Δεν αρμόζει άλλο αυτή η απαξίωση της Ηλείας στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι για να αντιστραφεί όλη αυτή η κατάσταση. Και πρώτιστα θα πρέπει να το πιστέψουμε.  Σταθείτε δίπλα στον Πανηλειακό, σταθείτε δίπλα στη νεολαία, σταθείτε δίπλα στον τόπο μας. Είναι χρέος προς τα παιδιά μας, χρέος προς τους εαυτούς μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος