FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Νικολούτσος: Ζητά να διατηρηθούν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Ημερομηνία: 16-07-2024 | Συντάκτης:

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕ σε Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα

Την έντονη ανησυχία του, για τις πρόσφατες υπέρογκες αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος, εκφράζει με επιστολή του, στους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, υποστηρίζοντας πως εάν δεν ληφθούν μέτρα πολλές εταιρίες θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».

Όπως τονίζει, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δέκτες καθημερινών παραπόνων από τις επιχειρήσεις μέλη τους, οι οποίες  διαμαρτύρονται ότι ξαφνικά χρεώνονται με υψηλά ποσά για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε μεταξύ 2022 και 2023.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψιν του φορέα μας, τα ποσά αυτά είχαν καταγραφεί τότε ως κρατικές επιδοτήσεις και τώρα οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία είσπραξης των ποσών αυτών μέσα σε ασφυκτικό χρονικό διάστημα.

Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Ηλεία έχουν δοκιμαστεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια από φυσικές καταστροφές, πυρόπληκτα δάνεια, την οικονομική αλλά και την υγειονομική κρίση. Οι κρατικές επιδοτήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αποτέλεσαν ουσιαστικό στήριγμα, παρέχοντας σημαντική ανακούφιση σε πολίτες και επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους παράλληλα να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες.

Κατανοείτε λοιπόν, πως η ξαφνική και, τρόπον τινά «άκομψη» απαίτηση για την αποπληρωμή αυτών των επιδοτήσεων, εντός ενός ασφυχτικού χρονικού πλαισίου, έχει δημιουργήσει σημαντική οικονομική πίεση και αβεβαιότητα σε μια ήδη δύσκολη περίοδο.

Πολλές εταιρείες δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα «λουκέτα» και σε  απώλεια θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την περαιτέρω υποβάθμιση των οικονομικών και αναπτυξιακών δεικτών στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να εξετάσετε αυτό το ζήτημα με σοβαρότητα και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσετε αυτή την στρέβλωση, απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα επαχθές βάρος.

Αποτελεί πάγια θέση του Επιμελητηρίου Ηλείας, πως είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις και να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας» καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot