FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Μητρόπουλος: «Η πρόληψη σώζει ζωές. Στηρίζουμε κάθε γυναίκα με δωρεάν Τεστ Παπανικολάου»

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν προληπτικός ελέγχος -τεστ ΠΑΠ -σε γυναίκες του δήμου μας, από τον Δήμο Ζαχάρως σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, μέσω του Κέντρου Κοινότητας.

Παρών στη δράση ήταν ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Ο τακτικός έλεγχος τεστ Παπανικολάου βοηθά τις γυναίκες, δεκαετίες τώρα, ώστε να προληφθεί η εξέλιξη μορφών καρκίνου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της πρόληψης. Η υγεία αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό. Εμείς, από την πλευρά μας, δίνουμε προτεραιότητα σε κάθε δράση που διευκολύνει τους δημότες και τις δημότισσές μας, ώστε να αποκλείσουν ή να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις. Θα δημιουργήσουμε το πλαίσιο, ώστε η πρόληψη και, γενικότερα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη να είναι εύκολα προσβάσιμες από όλους μας. Ευχαριστούμε το  Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως και τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, όπως και όλες τις γυναίκες που ανταποκρίθηκαν και εξετάστηκαν σήμερα.»        

Ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης, Γεώργιος Τριγάζης, τόνισε ότι:

«Η δράση αυτή προσφέρει σε όλες τις γυναίκες τής περιοχής μας, μια έγκυρη εξέταση, ώστε να βοηθήσουμε στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες μαίες, κα Ελένη Φωτεινοπούλου  και κα  Νίκη Μυλωνά, το προσωπικό και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, και τις Κοινωνικές Λειτουργούς από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και το Κέντρο Κοινότητας,  κα Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου και κα Καστρινού Μαρία.»

*Το Κέντρο Κοινότητας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος