FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Λούσκος: «Θέλουμε πολλή δουλειά, θα δώσουμε μάχη…»

Ημερομηνία: 30-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο τεχνικός του Πανηλειακού μίλησε για την εικόνα της ομάδας στο Διαβολίτσι και για τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν φέτος

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο νεανικός Πανηλειακός έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στα δύο πρώτα φιλικά με Ζάκυνθο και Διαβολίτσι και μάλιστα εκτός έδρας. Οι περισσότεροι  ερυθρόλευκοι παίκτες είναι μικροί μεν ταλαντούχοι δε, βγάζουν διάθεση και πάθος στο παιχνίδι τους, δεν έχασαν σε κανένα από τα δύο πρώτα τεστ προετοιμασίας και συν τω χρόνω θα γίνονται όλο και καλύτεροι.

Ο τεχνικός του Πανηλειακού, Κώστας Λούσκος, μίλησε χθες στην «Πρωινή» για την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν φέτος στον Πανηλειακό, με το νεανικό ρόστερ.

«Θέλουμε πολλή δουλειά και στη φυσική κατάσταση, διότι τα παιδιά στο διάστημα Απρίλιο με Αύγουστο ήταν ανενεργά. Η φυσική τους κατάσταση ήταν πολύ χαμηλά στην αρχή της προετοιμασίας και αυτό δεν καλύπτεται εύκολα. Δουλεύουμε καλά, αλλά βιαζόμαστε να προλάβουμε το χρόνο να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ρίξει στα βαθιά τα νεαρά παιδιά της ομάδας, δεν θέλουμε να τα αγχώσουμε πολύ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί πρέπει να μας βοηθήσουν. Δείχνουμε καλά στοιχεία, αλλά μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής πρέπει να έχει διάρκεια. Στο α΄ ημίχρονο στο Διαβολίτσι είχαμε αρκετές ευκαιρίες και έπρεπε να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Παρότι είχαμε απέναντί μας μια ομάδα, δυνατή, ανταγωνιστική, με πολύ καλά τρεξίματα για την εποχή. Μια πολύ γερή, καλή και έμπειρη ομάδα. Εμείς στο α΄ ημίχρονο είχαμε μέσο ορό ηλικίας 21,5 έτη και το Διαβολίτσι περίπου στα 30», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Πανηλειακού.

«Δουλεύουμε στοχευμένα…»

Στην ερώτησή μας για το αν μπορεί να στοιχίσει στον Πανηλειακό το γεγονός ότι δεν διαθέτει πολλούς έμπειρους παίκτες, ο Κώστας Λούσκος απάντησε: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, με αυτούς δουλεύουμε, αυτούς προσπαθούμε να τους κάνουμε να μάθουν από τα λάθη τους. Γι’ αυτό δουλεύουμε στοχευμένα στο κομμάτι της τακτικής και στηριζόμαστε στις συνεργασίες.  Έχουμε αυτή τη στιγμή πέντε-έξι παίκτες που είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τα άλλα παιδιά και ίσως γι’ αυτό δεν έχει φανεί η έλλειψη εμπειρίας. Προσπαθούμε και τα υπόλοιπα παιδιά να τα φέρουμε σε ανάλογη κατάσταση, αλλά δεν μπορείς να πιέσεις τα νεαρά παιδιά. Είναι καλοί παίκτες, έχουν βάσεις και δυνατότητες, αλλά θα μπουν σιγά σιγά, όπως έγινε και πέρυσι με τον Λούσκο και τον Μπάλλα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάποια μεταγραφή ακόμα, ανάλογα και τα οικονομικά μας. Σίγουρα μία για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή… Είμαστε σε καλό δρόμο, τα παιδιά βγάζουν απίστευτη ικανότητα όσον αφορά τη διαχείριση των αγώνων εκτός έδρας, κόντρα σε σκληροτράχηλες ομάδες. Και θα αντιμετωπίσουμε κι άλλες ομάδες Γ΄ Εθνικής εκτός έδρας. Τα παιδιά πρέπει να ωριμάσουν πριν την ώρα τους και γι’ αυτό επέλεξα αυτά τα εκτός έδρας φιλικά, για να προσαρμοστούν στις  συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στο πρωτάθλημα. Έχω πει στους παίκτες ότι θα γίνει μάχη. Κανένας δεν θα μας σεβαστεί, όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον Πανηλειακό. Άρα ή θα τα καταφέρετε και θα προχωρήσετε ή θα μείνετε πίσω και θα χρειαστείτε ένα διάστημα για να ξαναμπείτε στην ομάδα. Είναι και θέμα χαρακτήρα του καθενός».

Στην Τρίπολη το Σαββατοκύριακο

Επόμενο φιλικό του Πανηλειακού, το Σάββατο ή την Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα σε άλλη μια ομάδα Γ΄ Εθνικής, την ΑΕΚ Τρίπολης. Η ακριβής ημέρα θα ανακοινωθεί σήμερα. Στα μεταγραφικά, στο β΄ ημίχρονο του φιλικού στο Διαβολίτσι, δοκιμάστηκε 21χρονος μέσος (παίζει ως 6άρι και 8άρι), που την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε  σε αθηναϊκή ομάδα. Άφησε καλές εντυπώσεις και εκτός απροόπτου θα αποκτηθεί.

Ευχαριστήρια

Η Διοίκηση του Α.Ο. Πανηλειακός εύχεται στο νέο Δήμαρχο, κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, καθώς και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, καλή αρχή και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν. Να έχουν μία δημιουργική θητεία, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον Πύργο μας. Παράλληλα, ευχόμαστε μία καθόλα αγαστή συνεργασία και προσμένουμε την έμπρακτη στήριξη στη δύσκολη φετινή χρονιά της ομάδας μας, όπως αυτονόητα έπρατταν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Α.Ο.Λ.Α.Π. και παλαιό μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Π.Α.Ε., κ. Μιχάλη Αποστολόπουλο, για την ηθική και οικονομική του ενίσχυση στο δύσκολο νέο ξεκίνημα που επιχειρεί το φετινό καλοκαίρι η ομάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος