FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Λούσκος: «Δεν παίζει ρόλο το μπάτζετ, αλλά η καρδιά και η ψυχή»

Ημερομηνία: 22-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98859″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ο τεχνικός του Πανηλειακού μίλησε στην «Πρωινή» για τη μεγάλη νίκη επί του Διαγόρα, την μέχρι τώρα πορεία και τη συνέχεια του πρωταθλήματος

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο νεανικός Πανηλειακός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του έμπειρου Διαγόρα Βραχνεΐκων, έμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητος και με απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας και πραγματοποιεί μια πορεία που λίγοι πίστευαν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Λούσκος, μίλησε στην «Πρωινή» για τη μεγάλη νίκη επί του Διαγόρα, την μέχρι τώρα πορεία του Πανηλειακού, αλλά και το ηλειακό ντέρμπι στη Ζαχάρω που ακολουθεί.

Ο ερυθρόλευκος coach τόνισε για το ματς με τον Διαγόρα: «Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη, πήγαμε και κόντρα στην παράδοση με τα Βραχνέικα, μια σκληροτράχηλη ομάδα και έμπειρη στην κατηγορία. Τα παιδιά ήταν υποψιασμένα, είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, ξέραμε ακριβώς τα προτερήματά τους και είχαμε ψάξει μέσω σκάουτινγκ πού πρέπει να χτυπήσουμε. Είπαμε πως στα τρεξίματα είμαστε πολύ καλύτεροι γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα και έχει δουλέψει καλά ο Χρήστος Παπαζώης ο γυμναστής, οπότε ξέραμε πως αν προηγηθούμε και έχουμε το υπέρ μας σκορ μέχρι το 60΄, μπορούμε να το διαχειριστούμε, όπως κι έγινε. Ακόμα και οι μικροί που μπήκαν στο ματς μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, αποφασισμένοι να κρατήσουμε τη νίκη και θεωρώ ότι το δύσκολο κομμάτι για μας ήταν στο α΄ ημίχρονο. Διότι στο β΄ μέρος με κάποιες εσωτερικές αλλαγές κλείσαμε όλους τους χώρους και με τη βοήθεια των τεσσάρων παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, μπορέσαμε να τους περιορίσουμε. Και αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια, θα κάναμε το 2-0 και θα είχε τελειώσει το παιχνίδι».

Στην ερώτησή μας για το πού οφείλεται η επιτυχημένη πορεία μέχρι τώρα, με μόλις μία ήττα σε πέντε αγώνες, παρά την απειρία, απάντησε: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ  στο κομμάτι της ψυχολογίας. Έχω πει στα παιδιά ότι εμείς ζούμε για την κάθε εβδομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει… Εμείς έχουμε επικεντρωθεί σε κάθε ματς ξεχωριστά, παίζουμε τον κάθε αγώνα της Κυριακής σαν να είναι ο τελευταίος. Έχουμε εστιάσει στην άμυνά μας, να παίζουμε σκληρό ποδόσφαιρο, όχι αντιαθλητικό, γι’ αυτό γυμνάζονται πολύ έντονα τα παιδιά και πολλές φορές στα κόκκινα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Γι’ αυτό επιλέξαμε να παίξουμε όλα τα φιλικά εκτός έδρας, για να μπορέσουν να καταλάβουν νωρίς τι τους περιμένει».

Για το ηλειακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως που ακολουθεί, ο Κώστας Λούσκος ανέφερε: «Θα πάμε στη Ζαχάρω με σεβασμό στον αντίπαλο. Θα κοιτάξουμε πώς θα κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και από κει και πέρα να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Οι πιθανότητες είναι 50-50 για το τελικό αποτέλεσμα. Πάμε σεμνά και ταπεινά, το κεφάλι κάτω, έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα, δεν θα πάρει κανενός το μυαλό αέρα, διότι ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Απλά έχουμε κάνει ένα βήμα από τα πολλά που έχουμε να κάνουμε στην κατηγορία».

Τέλος, στην ερώτησή μας αν θεωρεί κρίσιμο το ματς στη Ζαχάρω, εφόσον ακολουθεί πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός είπε: «Θα παίξουμε με όλες τις ομάδες του Ομίλου. Ακόμα και το Τσιλιβή μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι και θα τερματίσει μέσα στις πρώτες 4-5 θέσεις. Οπότε, οτιδήποτε κερδίζουμε από αυτές τις ομάδες, που έχουν υψηλό μπάτζετ, είναι καλό. Θεωρώ πως η διαφορά μας με αυτές τις ομάδες, είναι στην εμπειρία και στο μπάτζετ. Αυτά όμως δεν παίζουν μεγάλο ρόλο. Παίζουν ρόλο η καρδιά, η ψυχή και πόσο έτοιμος είσαι κάθε εβδομάδα που καλείσαι να παίξεις. Αυτό έχουν δείξει και οι ποδοσφαιριστές μου».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot