FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 4/8/2020

Ημερομηνία: 04-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μίνι ανασχηματισμός και φήμες για διάγγελμα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες έκαναν λόγο για αλλαγές μόνο σε επίπεδο υφυπουργών και όχι «σάρωμα». Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε εμμέσως σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, χρησιμοποιώντας τον όρο «μίνι αναδιάρθρωση». Οι αλλαγές μάλλον θα αφορούν τον σχεδιασμό για το πακέτο του ταμείου ανάκαμψης, με επισημοποίηση της αναβάθμισης του Σκυλακάκη ως υπεύθυνου για την ορθή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων. Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο και για πρόθεση του πρωθυπουργού να προβεί σε διάγγελμα, ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ξανά από την αρχή

Δυσκολεύει η κατάσταση μέρα με τη μέρα όσον αφορά τον covid 19, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 77 νέα περιστατικά κορονοϊού, εκ των οποίων μόλις 8 ήταν εκείνα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων ξεπέρασε και εκείνον του Μαρτίου, όταν και αποφασίστηκε το γενικό lockdown και η… συλλογική επιτυχία όλων μας έχει μετατραπεί σε φιάσκο! Η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς σχέδιο και με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά  μεταφέροντας τις ευθύνες στους πολίτες και τους επαγγελματίες. Ατομική ευθύνη ναι, αλλά τα απανωτά λάθη της μας οδήγησαν ξανά στο σημείο μηδέν…

Προσωρινός δήμαρχος

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος θα είναι εκτελεί χρέη δημάρχου Ήλιδας ως τις 29 Αυγούστου, οπότε και λήγει η πειθαρχική ποινή της μηνιαίας αργίας που επιβλήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον εκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη. Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο που εστάλη από τον δήμο, δεδομένου ότι δεν συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο εντός πέντε ημερών για ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο ως προσωρινό δήμαρχο, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 2 του ν.3463/2006, βάσει του οποίου, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού.

Τον ευχαρίστησαν

Τις θερμές ευχαριστίες του Γενικού Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS κ. Γ. Πρωτόπαππα δέχθηκε ο Γιάννης Λέντζας για την πρωτοβουλία του να προσφέρει μεγάλες ποσότητες φρούτων για τα παιδιά και τους εφήβους που μεγαλώνουν στα Παιδικά χωριά SOS και στη Στέγη Νέων. Από την πλευρά του ο δήμαρχος ΔΑνδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα  επαίνεσε το κοινωνικό έργου που προσφέρουν και τόνισε ότι ήταν η ελάχιστη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά.

Διανομή εργαλείων

Εργαλεία χρήσιμα για τους ελαιοπαραγωγούς θα μοιράσει μεθαύριο (9 ως 1) ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Μιχάλης Πλαστουργός, στο πλαίσιο επιδοτούμενου προγράμματος. Οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να προμηθευτούν ελαιόπανα, κλαδευτικά βενζινοπρίονα, ραβδιστικά και κοντοπρίονα, από τα γραφεία του συλλόγου στο Λαμπέτι.

Το Φεστιβάλ Τεχνών Ολυμπίας στην Έκθεση Βιβλίου

Στη 10η Έκθεση Βιβλίου περιηγήθηκαν την Κυριακή οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, ύστερα από την παράσταση «Ριχάρδος Β΄» με τον Τάσο Νούσια, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους σε δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Θοδωρής Αμπαζής, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Δημήτρης Κωσταριάς και η υπεύθυνη παραγωγής Ηρώ Ρήγα συνομίλησαν με την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΔΩΡΑ» Δώρα Ευσταθοπούλου που διοργανώνει την έκθεση και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα της ύπαρξής της και συνέχισής της, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το εγχείρημα.

Eπίτιμος δημότης

Μία ακόμα όμορφη καλλιτεχνική δημιουργία πρόσθεσε στην εργογραφία του ο Κρίστο Χάσα, φτιάχνοντας το έμβλημα του δήμου Ήλιδας σε ανάγλυφη μορφή. Δεν ήταν εύκολο και χρειάστηκε αρκετός κόπος και μεράκι για να το φτιάξει, για αυτό και ανέβασε στο facebook φωτογραφίες που αποτυπώνουν όλα τα στάδια της δημιουργίας. Δεν ξέρω αν έχει λάβει τον τίτλο του επίτιμου δημότη, αλλά νομίζω ότι καιρός είναι να του αποδοθεί!

Κλείνει το «Έθνος»

Τίτλοι τέλους για ένα ιστορικό έντυπο, αφού το τελευταίο «Έθνος» θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 9 Αυγούστου. Χθες ανακοινώθηκε η αναστολή της κυκλοφορίας του φύλλου από την Dimera Εκδοτική. Δυσάρεστη είδηση, αφού η αγορά φαίνεται να αποκτά ολιγοπωλιακό χαρακτήρα με τη συγκέντρωση των ΜΜΕ σε λίγα χέρια. Το μόνο παρήγορο είναι ότι θα ανοίξει ξανά η «Ημερησία» σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ το ethnos.gr αναμένεται να αναβαθμιστεί. Μακάρι να απορροφηθούν εκεί όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά δύσκολο το βλέπω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος