FOLLOW US: facebook twitter

Ισχυρό το μήνυμα της Εκεχειρίας: Με διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας 2021

Ημερομηνία: 23-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
-Στην Ολυμπία οι βραβεύσεις

Προσαρμοσμένος στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την Κυριακή με επιτυχία και με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των αγώνων), με τους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών να αποδεικνύουν ότι η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής. Η συμμετοχή των δρομέων(Ελλήνων και από δέκα ακόμη χώρες) έδειξε ότι το μήνυμα της Εκεχειρίας είναι ισχυρό και πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, υπό τις σημερινές δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες. Να σημειώσουμε ότι επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγιναν ακόμα ο Δρόμος του Ιφίτου για παιδιά στην Αρχαία Ήλιδα και ο Δρόμος του Κλεισθένη στην Αρχαία Πίσα.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "017 ROUTE OF TRUCE"

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας 2021” δόθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6.15 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα, και ο τερματισμός  έγινε στην Αρχαία Ολυμπία το απόγευμα. Ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και βραβεύθηκαν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομήτων 50 χλμ. καθώς πεποίθηση των διοργανωτών είναι ότι η ολοκλήρωση της δύσκολης αυτής διαδρομής αποτυπώνει και τη δυσκολία να φθάσει κανείς μέσα από την εκεχειρία στην πολυπόθητη ειρήνη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Έτρεξαν 200 δρομείς, ενώ ιδιαίτερη σημασία για το νόημα και την αξία της Εκεχειρίας είχε η αντιπροσωπεία στρατιωτών δρομέων από την Παλαιστίνη καθώς και μελών του CISM από την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Βραζιλία. Στο Δρόμο μετείχαν και δρομείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η διαδρομή των 50 χλμ ξεκινά από την Αρχαία Ήλιδα, διέρχεται μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) και καταλήγει στην Ολυμπία, όπου κάτοικοι και σύλλογοι τους υποδέχθηκαν θερμά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Η διοργάνωση θέλοντας να τιμήσει έναν άνθρωπο που η προσπάθειά του καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνες, έθεσε ως επικεφαλής του Δρόμου της Εκεχειρίας τον Σπύρο Χρυσικόπουλο ο οποίος, κολύμπησε σε πισίνα 350 χλμ σε 7 ημέρες και ακολουθούσε ο Βραζιλιάνος επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ ΜοτζαρντίνΚ ούτο ως απεσταλμένος CISM..

Ο Δρόμος Εκεχειρίας διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και πλήθος φορέων και χορηγών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος