FOLLOW US: facebook twitter

Ιστοριολαογραφική προσέγγιση  του χωριού του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας και του συλλόγου ΑΣΤΡΙΝΙΑ

Ημερομηνία: 23-10-2024 | Συντάκτης:

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ηλία Τουτούνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας η παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Τουτούνη “Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΣΙΧΛΕΪΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΑ, μια ιστοριολαογραφική προσέγγιση» της τοπικής κοινότητας και του συλλόγου

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορική διαδρομή του Αγίου Ιωάννη των Τσιχλεϊκων και του συλλόγου Αστρινιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χαιρετισμό απεύθυνε και η πρόεδρος του συλλόγου κα. Θάλεια Τσούλου Τουτούνη.

Το βιβλίο παρουσίασε η κα. Κατερίνα Μητροπούλου φιλόλογος και συγγραφέας, συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Θάλεια Γκινάλα και αποσπάσματα από το βιβλίο ανάγνωσε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα. Ευτυχία Γιαννακοπούλου. Ο συγγραφέας Ηλίας Τουτούνης έκανε μια σύντομη αναφορά για την συλλογή λαογραφικών και ιστορικών στοιχείων και για την συγγραφή του εν λόγο βιβλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Θεώνη Γεωργοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσεριώνης, ο Γεώργιος Κράλλης, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λαμπρινός, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουτρουμπής, οι εκπρόσωποι του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκος Δούλος και Θεώνη Λιακοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Τραγανού Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων Ρίζες, Γυναικών Χαβαρίου, Διόνυσου, Έλισσας και του Μοριά.

Στο τέλος της εκδήλωσης κεράστηκαν γλυκά και αναψυκτικά.

Ο σύλλογός ΑΣΤΡΙΝΙΑ  ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot