FOLLOW US: facebook twitter

Ισόβια για το φονικό στη Δυτική Αχαΐα – Oμόφωνα ένοχος ο 70χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας (ΜΟΔ) σε έναν 70χρονο για τον φόνο του 52χρονου Ανδρέα Χριστοδουλόπουλου στο Ελαιοχώρι της Δυτικής Αχαΐας τον Μάρτιο του 2019. Ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, τις οποίες τέλεσε τον Μάρτιο του 2019 στο χωριό του.

Το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε το απόγευμα της 6ης Μαρτίου του 2019, έξω από το σπίτι του θύματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο 70χρονος πλησίασε τον 52χρονο έξω από το σπίτι της μητέρας του, την ώρα που αυτός είχε ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου του και επιχειρούσε να βάλει νερό στο ψυγείο του οχήματος, και τον μαχαίρωσε με μαχαίρι 32 εκατοστών πρώτα στο  αριστερό θωρακικό τοίχωμα και μετά στη βραχιόνιο αρτηρία του δεξιού χεριού. Στη συνέχεια ο 52χρονος άρχισε να τρέχει αιμόφυρτος προς την πλατεία του χωριού για να αποφύγει νέο τραυματισμό και να ζητήσει βοήθεια, όμως ο δράστης τον ακολούθησε και –όταν το θύμα έπεσε στο οδόστρωμα- συνέχισε να τον χτυπά με κλοτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του και απεβίωσε. Σύμφωνα με αχαϊκά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των δύο ανδρών είχε προηγηθεί λεκτικός διαπληκτισμός για μεταξύ τους διαφορές. Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας και κατά την απολογία του υποστήριξε ότι έφταιγε «η κακιά στιγμή». Ωστόσο, με βάση το κατηγορητήριο, διέπραξε τον φόνο ευρισκόμενος σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας («γεγονός που γνώριζε και επιθυμούσε», αναφέρει χαρακτηριστικά η δικογραφία για τον θανάσιμο τραυματισμό του θύματος) για αυτό και κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος από το Κακουργιοδικείο Ηλείας, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος