FOLLOW US: facebook twitter

Ιπτάμενος Καραλής και στο Fly Athens!

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
FLY ATHENS 2024 (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πρόσθεσε μια ακόμη εξαιρετική παρουσία στο ενεργητικό του, καθώς ξεπέρασε τα 5,82μ. στο μίτινγκ «Fly Athens» το βράδυ της Κυριακής, που διεξήχθη στ ον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Λίγα μόλις 24ωρα από το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ο 25χρονος αθλητής έκανε φοβερό αγώνα και ανταμείφθηκε με μια σπουδαία επίδοση. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5,52μ., 5,72μ. και 5,82 μέτρα. Στη συνέχεια επέλεξε να τοποθετήσει τον πήχη στα 5,92μ., ώστε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ (5,91), ωστόσο στάθηκε άτυχος στην πρώτη του προσπάθεια, όπου ο πήχης αρχικά έμεινε στους στυλοβάτες και έπεσε αφότου προσγειώθηκε στο στρώμα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή, ένιωθε σιγουριά για τον εαυτό του και έκανε νόημα στον κόσμο πως θα το κάνει στην επόμενη, ωστόσο η κούραση τον είχε ήδη καταβάλει κι έτσι οι επόμενες προσπάθειες του δεν ήταν αυτές που θα του έδιναν το ρεκόρ. Την δεύτερη θέση στον αγώνα κατέβαλε ο Βέλγος Μπεν Μπροντερς με 5,72μ. και τρίτος ο Χουανγκ με 5,62 μέτρα. Ο Γιάννης Ρίζος κατέλαβε την ένατη θέση με 5,42μ. και καλές προσπάθειες στα 5,52 μέτρα.
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Χόλι Μπράντσοου με 4,53 και ακολούθησαν Κλένκερ και Σαπελ με 4,43μ., το ίδιο ύψος ξεπέρασε και η Ελένη Πόλακ, που ήταν τέταρτη. Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν έκτη με 4,33 μέτρα.

FLY ATHENS 2024 (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Τις προσπάθειες των αθλητών παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα μαζί με τον Υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο. Ο άλλοτε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Χρήστος Παπανικολάου χάρισε στον Καραλή το πρωτοσέλιδο από εφημερίδα της εποχής και βραβεύτηκε από τους διοργανωτές. Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στον Γιώργο Πομάσκι για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο και το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στη Ρώμη και στον Λάμπρο Παπακώστα για την προσφορά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος