FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Το… μαρτύριο της σταγόνας!

Ημερομηνία: 27-03-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Ως «επτασφράγιστο» μυστικό κρατάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημερομηνία των εκλογών αποκαλύπτοντας με… μικρές δόσεις τα σχέδια του για τις κάλπες, αφού επιτέλους έδειξε τον Μάιο… γενικώς αλλά όχι και το ποια Κυριακή. Έτσι, αφού απωλέσθη η 9η Απριλίου, τα προεκλογικά σενάρια που «φουντώνουν» παρουσιάζουν ως επικρατέστερο σενάριο την 21η Μαίου χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποια άλλη ημερομηνία, υποβάλλοντας και την κοινωνία και όλον τον πολιτικό κόσμο στο… μαρτύριο της σταγόνας!

Στο βασανιστήριο της σταγόνας ή αλλιώς κινέζικο βασανιστήριο- για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν τι είναι αυτό- , το θύμα είναι δεμένο και στο κούτελο του πέφτει ανά τακτά διαστήματα μία σταγόνα νερού για αόριστο χρόνο. Αυτή η συνεχής ροή είναι ικανή να επιφέρει τρέλα, η σταγόνα μετά από λίγο μοιάζει με βαριοπούλα ενώ υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο βασανιστήριο δεν αντέχεται περισσότερο από δύο εβδομάδες. Εμείς βέβαια πρωτοτυπούμε, γιατί έχουμε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του συγκεκριμένου μαρτυρίου!

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθώντας να μην αποκαλύπτει τις προθέσεις του για την ημερομηνία των εκλογών, είναι πλήρως αγκιστρωμένος στην καρέκλα και δεν θέλει με τίποτα να την αποχωριστεί. Αποδεικνύει ότι «τρέμει» τις κάλπες γιατί ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών όπου η κυβέρνηση έχασε αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, έχει καταλάβει ότι έχει γιγαντωθεί το κύμα οργής και αντίδρασης, έχασε παντελώς το τρένο της αυτοδυναμίας και οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί που ανοίγουν το δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας καθόλου δεν τον «βολεύουν»! Γι αυτό και ειδικά από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας μπήκαν μπροστά τα «πλυντήρια» της επικοινωνίας κι αρχίζουν να πασάρουν στον κόσμο που έπαψε πλέον να είναι αφελής, τα «οφέλη» της… κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης!

Τι είδαν τα ματάκια μας και τι έχουν να δουν ακόμα, λες και με… μαθηματικές εξισώσεις θα κερδηθούν οι εκλογές! Σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή φιγουράριζε πίνακας όπου προσθέτονταν η… αύξηση του κατώτατου μισθού, τα επιδόματα θέρμανσης, παιδιού, διατροφής, βενζίνης, ηλεκτρικών συσκευών, καλάθι νοικοκυριού και δεν θυμάμαι και τι άλλο και ξαφνικά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι φτάναμε στα… 1300 ευρώ το μήνα! Και δημοσιογράφος «πλυντήριο» επικροτούσε: «Αυτή είναι κοινωνική πολιτική!» Και τα λένε και δεν ντρέπονται! Καθόλου! Ούτε οι μεν, ούτε οι δε, λες και μιλούν σε ιθαγενείς, λες και σβήνει μέσα από μια… πρόσθεση το κύμα της ακρίβειας που έχει πνίξει τα νοικοκυριά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, λες και τα παιχνίδια κερδοσκοπίας διαγράφηκαν και αυτά αυτομάτως!

Και δεν θα επεκταθώ περισσότερο, ούτε σκοπεύω να κάνω πολιτική ανάλυση, υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα να το κάνουν καλύτερα, όμως εγώ μεταφέρω τον αχό της κοινωνίας! Και βεβαίως αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, μέγα θεσμικό τραύμα, που δεν κατάφεραν να επισκιάσουν ούτε καν τα Τέμπη, υπάρχει ενδεχόμενο να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, αν και όλα τα’ χουμε δει σε τούτον τον τόπο. Βέβαια η πρόταση Ανδρουλάκη που έχει πετύχει τουλάχιστον επικοινωνιακά το στόχο της και έχει στρέψει την πολιτική συζήτηση γύρω από αυτήν, βάζει άλλα δεδομένα στο τραπέζι. Που επίσης δεν αρέσουν στον κ. Μητσοτάκη! Και φτάσαμε στο σημείο μια ολόκληρη κοινωνία να βρίσκεται υπό την ομηρία της προκήρυξης των εκλογών που πέρα από το ίδιο το διακύβευμα της κάλπης, επηρεάζει ποικιλοτρόπως τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, μέχρι να βρει η κυβέρνηση «βολικά» σενάρια επ’ ωφελεία της!

Ε! Άι σιχτίρ πια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot