FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας 2020: “Μένουμε σπίτι” και πάμε… μπουζούκια!

Ημερομηνία: 15-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”109797″ img_size=”full”][vc_column_text]

Γράφει η «έγκλειστη»
  • Ώρα 7.30 το απόγευμα, άκρα του τάφου σιωπή βασιλεύει στο σπίτι, ο συν- έκλειστός μου ψιλοροχαλίζει στον καναπέ από την βαριεμάρα, έχει τσακωθεί εδώ και χρόνια με τον αθλητισμό  για να κάνει κανέναν περίπατο να ξεπιαστεί αλλά εγώ εκεί,  δεν πτοούμαι, ακολουθώ και σήμερα την συνήθεια που απέκτησα στην καραντίνα. Βάζω την φόρμα και τα αθλητικά, στέλνω μήνυμα Β6 και ξεκινάω με ταχύ βηματισμό, προορισμός  Κατακόλου  μαζί με άλλους δεκάδες συν- έγκλειστους που γίναν κι αυτοί αθλητικοί τύποι. Παίρνω βαθιές ανάσες, απολαμβάνω τις μυρωδιές της άνοιξης και το δειλινό με το μπορδοροδοκόκκινο χρώμα και πάω όσο μακριά αντέξω.
  • Το πρόγραμμα άμα τη επιστροφή μου, έχει… μαγειρικές κι απότομη προσγείωση από τον ρομαντισμό στην πραγματικότητα! – Ρίξε ρε γυναίκα κανένα παϊδάκι στη σχάρα – μου φωνάζει ο συγκάτοικός μου- κι άσε το τρέξιμο τώρα στα γεράματα! Πείνασα, νηστικός θα την βγάλω επειδή εσύ αποφάσισες να προπονηθείς για τους Ολυμπιακούς; Τι να κάνω, ετοιμάζω γρήγορα- γρήγορα την ψησταριά γιατί είναι κι ανυπόμονος, ρίχνω τα μπριζολάκια στη σχάρα, εκείνος αραχτός κι απτόητος ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα και τρίβει την κοιλιά γουργουρίζοντας και περιμένοντας τα μεζεδάκια. Ρουπώνει, πίνει και δυο σόδες για να… ρευτεί και να χωνέψει και λέω οκ, το “καθήκον” μου το έχω επιτελέσει, άρα τώρα μπορώ κι εγώ να ησυχάσω!
  • Περασμένες 10 πια και βλέπω μια περίεργη… κινητικότητα!  Συνδέει το κινητό με την smart tv – ξέρετε εκείνη που πήραμε ένα χιλιάρικο με 15 άτοκες δόσεις γιατί την είχε και ο γείτονας- το τάμπλετ εγκαθίσταται στο τραπέζι και αρχίζει η ομαδική διαδικτυακή συνάντηση όλων των ανεπρόκοπων φίλων που αρχίζουν να χαχανίζουν! Γεια σου ρε Χρήστάρα με τα ωραία σου! Είμαστε έτοιμοι!
  • Έτοιμοι; Αναρωτιέμαι κι εγώ, τι εννοούν άραγε; Δεν πάνε να πνιγούνε σκέφτομαι! Κι εκεί που πάω να ξαπλώσω να δω καμιά σειρά στο netflix, τα ντεσιμπέλ δυναμώνουν και ακούω την Άντζελα! “Και ποια θυσία, ποια θυσία έχεις κανει εσυ για μένααα!” καλεσμένη στο live της Νατάσας που παίζει στην μεγάλη τηλεόραση, όλοι δικτυωμένοι μαζί με άλλους 500.000 τουλάχιστον “θαμώνες” και την lady  να ρίχνει όλο το ρεπερτόριο! “Κυρία θα μείνω”, “Κάνε στην άκρη να περάσω” και ανάβει το κέφι!
  • Πιάσε ρε γυναίκα από την σερβάντα το καλό το 12άρι, φέρε και κανένα ξηροκάρπι, έτσι θα την βγάλουμε απόψε!! Ώπα μάνα μου! Κι όλη αυτή η ωραιοτάτη παρέα αρχίζουν να τα τσούζουν, ω ρε ντέρτια και καημοί ! Και μόλις η Άντζελα πιάνει το άσμα “Φωτιά στα Σαββατόβραδα” σηκώνεται ο ανεπρόκοπος πιάνει και μια σειρά απο τα καλά τα πιάτα  κι αρχίζει να τα σπάει!! Ρίχνει και δυο ζεϊμπεκιές και οι συν- έγκλειστοί του στην online σύνδεση βαράνε παλαμάκια! Γεια σου ρε Χρηστάρα! Συμφορά που με βρήκε! Όλη η Ιερά Οδός στο σαλόνι μου! Πιάνει κι η Νατάσα το “δεν με αφορά”, τα νεύρα μου  και βεβαίως κυρία μου τι να σε αφορά, απο τη προίκα μου είναι τα πιάτα που σπάει! Μαδάει και τα τριαντάφυλλα από το βάζο και… αυτολούζεται με λουλούδια και το σκηνικό με ξεπερνάει!! Στις 1 το βράδυ, το.. πάρτι ακόμα συνεχίζεται κι εκείνος έχει γίνει … φέσι!
  • Κι εγώ; Εγώ τι; – Πιάσε μωρή τη σκούπα, φωνάζει μεσ’ στην παραζάλη του! Μάζεψε τα πιάτα και τα λουλούδια απ’ το χαλί! Τα παίρνω κρανίο! Θα τα μαζέψω άχρηστε αλλά μόλις τελειώσει η καραντίνα να μου θυμίσεις να σε στείλω στον αγύριστο! Βουρ στο δικηγόρο θα πάω κακομοίρη μου!!! Διαζύγιο να γλιτώσω από σένα!!!!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot