FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας 2020: Τα χαμένα τριήμερα και τα… μασκέ πάρτι!

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Γράφει η “έγκλειστη”

Η ημέρα ανεξαρτησίας της Αμερικής γιορτάζεται την 4η Ιουλίου και η ημέρα … ανεξαρτησίας της Ελλάδας από την καραντίνα του κορονοϊού θα γιορτάζεται στο εξής την… 4η Μαίου! Διαφορετικό το διακύβευμα θα πείτε, αλλά πόλεμος ο ένας, πόλεμος και ο άλλος, χωρίς  σφαίρες όμως! Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης των ΗΠΑ ήταν  ο Τόμας Τζέφερσον, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο Τζον Άνταμς και της χώρας μας θα είναι ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς! Βέβαια πλήρης ανεξαρτησία δεν θα είναι, αλλά όλοι εμείς οι «έγκλειστοι», θα υψώσουμε την σημαία λήξης – προσωρινής ή όχι θα δούμε- της καραντίνας! Η «έξοδος» από το lockdown θα γίνει αργά και βασανιστικά σαν τα κινέζικα μαρτύρια!

Και μέσα μου αίφνης δημιουργείται μια μικρή υποψία: Λες να μας λείψει η καραντίνα; Να την αναπολούμε κάπου- κάπου  όταν θα περάσουμε στην… κανονικότητα και θα πρέπει να τρέχουμε ξανά σαν μουρλοί πάνω – κάτω, κάτω- πάνω για να προλάβουμε τα πάντα; Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, το μόνο μας κέρδος θα είναι ότι θα τρέχουμε… βαμμένες . κουρεμένες και χτενισμένες! Αν βέβαια καταφέρουμε μέσα στο επόμενο… δίμηνο να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο γιατί υπάρχει λέει… μακρά λίστα αναμονης! Εδώ ο Κικίλιας εμφανίστηκε με… άφρο κόμμωση γιατί αυτή η Τζένη δεν ξέρει όπως φαίνεται ούτε καν να πιάσει το ψαλίδι!

Βεβαίως ακόμα και αυτή η μίνι απελευθέρωση αργεί γιατί έχουμε μπροστά μας και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς! Η ΝΔ αποδείχθηκε τελικώς… πολέμια των τριημέρων! Μην ακούσει τριήμερο, κάτι παθαίνει, μπαμ και κάτω αμέσως το εξοντώνει! Τριήμερο καρναβαλιού γιοκ, τριήμερο Πάσχα γιοκ, τριήμερο Πρωτομαγιάς γιοκ, το μόνο που έχει αφήσει απείραχτο είναι το… σαρανταήμερο μακριά από μας! Επόμενο τριήμερο Αγίου Πνεύματος 8 Ιουνίου, σημειώστε την ημερομηνία – 6-7-8 του μήνα και να μου το θυμάστε, πάλι θα βρούνε τρόπο να την στήσουν στο καρτέρι και  … μέσα να μας κλείσουνε, οπότε μην ονειρεύεστε εκδρομούλες και τα τοιαύτα! Όσο για τον 15αύγουστο που πέφτει φέτος… Σάββατο συνοδευόμενος από το ανάλογο τριήμερο, ε, πιστεύω να την γλιτώσει!

Δεν μπορώ όμως να μην κάνω εικόνα την πρώτη μέρα της “απελευθέρωσης” από τον εγκλεισμό σύμφωνα με τα… spoilers που διαρρέουν κυρίως στον φιλοκυβερνητικό τύπο:  4 Μαίου 2020, το ρολόι γυρίζει πίσω,, είμαστε καταμεσίς του καρναβαλιού και καλώς ήρθατε αγαπητοί μου συνέγκλειστοι στο πρώτο… μασκέ πάρτι της χρονιάς! Μαζί με τα χαρτιά υγείας, τα μακαρόνια και τις μπριτζόλες, θα προμηθευτείτε άφθονες… μάσκες και γάντια! Όλοι θα κυκλοφορούμε… μασκοφορεμένοι! Εικόνα που έρχεται από το… μέλλον αλλά εμείς θα την εντάξουμε στο παρόν! Καημένε Σπίλμπεργκ, πόσο πίσω είσαι, ούτε εσύ δεν το είχες φανταστεί! Η Ουχάν στην Ελλάδα!

Με μάσκες στη δουλειά – όσοι δηλαδή τυχαίνει να έχουμε ακόμα δουλειά- στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, στη βόλτα σε πάρκα και πλατείες! Α! Τα κομμωτήρια, μην ξεχάσω! Ο κομμωτής με μάσκα, το κορίτσι με το πιστολάκι με μάσκα και οι πελάτισσες επίσης με μάσκα! Στα Κέντρα Αισθητικής θα σου λενε “κατέβασε λίγο τη μάσκα να σου βγάλω το… μουστάκι” κάτι αντίστοιχο σαν το… κατέβασε μου λίγο το… βρακάκι!   Κι εδώ αλλάζει και ο ρόλος του αστυνόμου! Όποιος ξεχνάει τη μάσκα του, πρόστιμο! Μετά τον έλεγχο της κυκλοφορίας, αστυνομικός έλεγχος για το ποιος… δεν φοράει μάσκα! Μη σας πω ότι θα συνεχίσουμε να στέλνουμε sms στο 13033 όπου θα γράφουμε “βγαίνω έξω, φοράω μάσκα”! Και κοίτα καημένε μου  να φοράς, κομμένες οι ψεματούρες!

Και το γέλιο έχει να πέσει όταν ανοίξουν τα καφέ και τα εστιατόρια σε περίπτωση που παραμένουμε μασκοφορεμένοι, όχι… μασκαράδες, αυτό είναι άλλη ιστορία! Θα κάνεις στην άκρη τη μασκούλα θα πίνεις μια γουλίτσα από την φραπεδιά,  θα την ξαναβάζεις στη θέση της! Η δεύτερη κίνηση είναι κάνω τη μάσκα άκρη, τραβάω μια ρουφηξιά από το τσιγάρο, την ξαναβάζω στη θέση της! Κι άμα θες να φας…  πιτόγυρο άστο! Μεγάλος μπελάς, διπλό μήνυμα, πολλές οι κινήσεις! Βγάζω τη μάσκα, κάνω μια δαγκωσιά, βάζω τη μάσκα, μασάω, ξαναβγάζω τη μάσκα, ξαναδαγκώνω! Μέχρι να φας το σουβλάκι μασκοφορεμένος, θα’ εχει περάσει ένα μισάωρο, θα σου’ εχει κοπεί η πείνα και να ως εκ θαύματος βρέθηκε ο τρόπος να τρως λιγότερο! Να σου σπάνε τα… καρύδια για ένα πιτόγυρο! Α! ρε Χαρδαλιά! Είσαι μεγάλος εφευρέτης!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος