FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Η πραγματική ζωή είναι αλλού…

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Σε  έντονο προεκλογικό κλίμα κινείται η Ηλεία σχεδόν από το τέλος του χρόνου μη σας πω και νωρίτερα, μόνο που το όλο σκηνικό που μοιάζει με καμβά ζωγραφικής που μόλις έχει αρχισει ο ζωγράφος να σκιαγραφεί τα πρόσωπα του πίνακα, αφορά  εμφανώς κυρίως τις δημοτικές εκλογές  αν και  θα γίνουν σε 10 σχεδόν μήνες από τώρα και αφανώς τις βουλευτικές σε σημείο που ο κόσμος να ξεχνά ότι πρώτα έχουμε εθνικές εκλογές και μετά αυτοδιοικητικές! Βεβαίως και υπάρχει  εξήγηση αφού στις δημοτικές εκλογές το… πεπόνι και το μαχαίρι το έχουν οι δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι που συγκροτούν με την ησυχία τους τα ψηφοδέλτιά τους  αφού δεν τον κυνηγά ο χρόνος, ενώ στις βουλευτικές τον πρώτο λόγο τον έχουν τα… κεντρικά!

 Γι αυτό και οι υποψήφιοι  και επίδοξοι υποψήφιοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο των κομμάτων κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας πρωτίστως τον Κυριάκο να ανακοινώσει επιτέλους ημερομηνία για τη κάλπη και δευτερευόντως να ολοκληρωθούν τα εκλογομαγειρέματα…  άνωθεν  για να δουν αν είναι τελικώς μέσα ή… έξω! Και θαρρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι «γαλάζιοι» που θέλουν τούτο κι άλλο να βάλουν μέσα «κεντρικά» στελέχη πιστεύοντας ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είναι πιο ισχυρό – βλέπε Αβραμόπουλος- που έχει κάνει κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους!

Καλού κακού όμως μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο όλοι και από όλα τα κόμματα… τρέχουν, πας παντού! Οι δε φετινές «πίτες» έχουν την μεγαλύτερη προσέλευση υποψηφίων από κάθε άλλη χρονιά,  δεν λείπουν από πουθενά, ούτε από το πιο μικρό χωριό, ή  σύλλογο και  θέλοντας να έχουν μια επαφή με τον κόσμο κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, γράφουν εκατοντάδες χιλιόμετρα εβδομαδιαίως στο κοντέρ τους.  Άντε Κυριάκο μας πέθανες!

Οι  δε των δημοτικών εκλογών – και λιγότερο προς το παρόν των περιφερειακών- ακολουθούν άλλη οδό  δημοσιοποίησης της υποψηφιότητάς τους και εμφάνισης, παρελαύνοντας μέσω… facebook όπου επισφραγίζουν τις συνεργασίες του με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα social media!  Ο τάδε πήγε με τον δείνα , smile κοίτα το… πουλάκι , γιατί ότι γράφει δεν ξεγράφει κι ότι φωτογραφίζεται μένει στη συλλογή φωτογραφιών! Όρεξη νάχεις λοιπόν και χρόνο να τριγυρνάς στο φβ και το’ χεις όλο το πακέτο της ενημέρωσης από τα… τραπεζώματα- ποιος έφαγε με ποιόν- μέχρι την επίσημη δήλωση. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, καλό είναι να διαβάζουν μετά από κάτω και τα… σχόλια γιατί τίποτα δεν περνά στο φβ ασχολίαστο αν και μερικοί ακολουθούν την άλλη πρακτική, όπου οι διαχειριστές αυτών των προφίλ, σβήνουν ότι δεν τους αρέσει! Πάντως τους επόμενους μήνες έχουμε πολλά να δούμε, δουλειές με φούντες!

Ωστόσο όλο αυτό το «τζέρτζελο»  με το φβ συντηρεί κυρίως το «κουτσομπολιό» και κρατά τον κόσμο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα καυτά θέματα της καθημερινότητας  που ταλανίζουν την κοινωνία, γι αυτό και πρέπει ο καθένας από μας να μπει στην ουσία και όχι να στέκεται στο «φαίνεσθαι». Και κάθε φορά που μπαίνεις λ.χ στο σούπερ μάρκετ  και τρομάζεις από την ακρίβεια, ή πέφτεις ξερός με το λογαριασμό του ρεύματος, θα πρέπει να σκέφτεσαι ποιος ευθύνεται για όλα αυτά, τι μπορείς εσύ ως πολίτης να κάνεις για να φρενάρεις αυτό το χάλι  και όχι να στέκεσαι απλά στο … ποιος πάει με ποιον, πού και γιατί  και συζήτηση να γίνεται!

Να κάτσεις να σκεφτείς τι αξιώνεις εσύ από τον κάθε αιρετό, εσύ που πληρώνεις φόρους, που πληρώνεις δημοτικά τέλη, που δεν έχεις δρόμους, που δεν έχεις δημόσια υγεία, που δεν έχει; δωρεάν Παιδεία, που δεν, δεν!! Γιατί η ουσία των εκλογών είναι αυτή, να έχεις εσύ το πεπόνι και το μαχαίρι στην κάλπη! Μόνο έτσι μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου! Με τα… χάχανα, τις φωτογραφίσεις και τις δηλώσεις του ποδαριού θα είσαι πάντα άξιος της μοίρας σου και της μιζέριας σου! Ενημερωθείτε! Διαβάστε, ακούστε, μη μένετε στις φωτογραφίες και τις κινήσεις εντυπωσιασμού! Η πραγματική ζωή είναι αλλού…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος