FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο εξόδου: Ζάβαρα κατρα νέμια!!

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Γράφει μια πρώην “έγκλειστη”

Μεγάλη η παρέλαση πολιτικών και κυβερνητικών «αστέρων» στο 8ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης στην Πάτρα η επι το… αγγλικότερον  8ο REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2020 γιατί η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει και στελέχη αγγλοτραφή σπουδαγμένα εις την Οξφόρδη και στο Χάρβαρντ, άρα είμαστε όλο υποχρεωμένοι για να… καταλαβαινόμαστε, να έχουμε σπουδές στις ξένες γλώσσες! Βέβαια το επικοινωνιακό κομμάτι προβολής  του κυβερνητικού έργου που εστίαζε καθώς είπαν στο νέο παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται στη φιλοσοφία «Η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει», είχε σαφώς ελληνικότατο τίτλο για να μην τους πάρουν κι οι αγρότες με τις… πέτρες!

Μόνο που οι αρμόδιοι υπουργοί αγροτικής ανάπτυξης, έπρεπε να κάνουν μια περατζάδα και από τα καρπουζοχώραφα της Ηλείας και τους πατατάδες και όχι μόνο την Βουπρασία και τους φραουλάδες , για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι η Ηλεία που παράγει, δεν μπορεί πλέον να εξάγει γιατί με τις εξευτελιστικές τιμές στο καρπούζι και την πατάτα, καλύτερα τους συμφέρει όπως λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί να τα πετάξουν παρά να τα πουλήσουν! Επομένως η πράξη αναιρεί την θεωρία και ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η δήλωση της Αραμπατζή ότι όλοι οι πληγέντες από τον κορονοϊό παραγωγοί θα τύχουν κρατικής στήριξης, αν και τα προβλήματα είναι γενικότερα και περισσότερα!

Ο Πρωθυπουργός στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, μίλησε για μια καινούργια αρχή παντού, αλλά τι εννοούσε ο ποιητής, ουδείς γνωρίζει, γιατί μόνο τα χιλιοειπωμένα και τετριμμένα ακούστηκαν για μια ακόμα φορά χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ηλεία! Τι για το “πολιτιστικό απόθεμα της Ολυμπίας” μας είπε, τι για αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την Σύμπραξη Δημοσίων και Ιδιωτικών φορέων- κοινώς ΣΔΙΤ- χωρίς όμως να μας σκάσει το “μυστικό” για το τι ακριβώς σχεδιάζουν μια και η αρχή έγινε όπως φαίνεται μέσω της Microsoft, τι για τα τρένα και τους δρόμους μας είπε, τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή που σκιαγραφούν το προφίλ της Ηλείας και εν προκειμένω… λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου!

Για την δε  Πατρών- Πύργου που μας “καίει”, αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε “εμβληματική κατασκευή” στον τομέα των υποδομών αντι για έργο πρώτης προτεραιότητας που μας είχε πει προεκλογικά και μας ενημέρωσε οτι αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλει  όπως αποδεικνύεται μέχρι… δυο χιλιάδες χρόνια για να αποφασίσει! Δηλαδή καμία είδηση,  καμία δέσμευση! Ό.τι είναι ένας δρόμος που πρέπει να γίνει, το ξέρουμε κι εμείς και πολύ περισσότεροι οι οικογένειες των εκαντοντάδων νεκρών της Πατρών- Πύργου! Το πώς και κυρίως το πότε δεν το ακούσαμε για μια ακόμα φορά, ούτε από τον Πρωθυπουργό ούτε από τον κ. Καραμανλή που επίσης αναμάσησε τα όσα εκατομμύρια φορές μας έχει πει από τότε που ανέλαβε υπουργός υποδομών για το πώς κατάφερε να σκοτώσει τον… κακό “δράκο”, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ που έκοψε το έργο σε 8 κομμάτια και τώρα ο ίδιος το ενοποίησε ξανά!

Όσο για το τρένο μάθαμε ότι “πρέπει να φτάσει από την Πάτρα στον Πύργο και σε όλη την Πελοπόννησο”, χαίρω πολύ για την είδηση, αλλά άμα σκεφτεί  κανείς ότι  ακόμα δεν έχει φτάσει ως την Πάτρα, φανταστείτε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να έρθει στον Πύργο, όταν όλη η σιδηροδρομική γραμμή γίνεται… κομματάκι- κομματάκι! Κάπου πέντε το πολύ χιλιόμετρα το χρόνο και εάν, άρα 100 χιλιόμετρα που είναι ο Πύργος σε μια… εικοσαετία θα σφυρίξει το τρένο και στην Ηλεία! Άστο καλύτερα, θα το πάρω με τα… πόδια, γρηγορότερα θα φτάσω, τουλάχιστον σε αυτήν την ζωή!

Και τα λέω όλα αυτά, γιατί κάποιοι επιχαίρουν και σπεύδουν οι χειροκροτητές  να  ωραιοποιήσουν όλες τις δηλώσεις των κυβερνώντων για να μας πουν ότι η…  νέα αρχή έγινε παντού! Ακόμα και ο…  κορονοϊός  γελάει όταν μιλανε για προγραμματισμό των επόμενων… δεκαετιών, τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει  αύριο! Ή μάλλον ξέρουμε, το βλέπουμε να’ ρχεται και μας τρομάζει! Γι αυτό σε τέτοιες εποχές που η νέα κρίση μας χτυπά την πόρτα, μας την έχει δηλαδή ήδη χτυπήσει, το να σχεδιάζουμε το μέλλον με διθυράμβους δείχνει ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας!

Εδώ ακόμα και οι ναυαγοσώστες απαγορεύεται με τα νέα πρωτόκολλα υγείας να δίνουν το…  “φιλί της ζωής” σε περίπτωση πνιγμού με τίμημα μια ζωή και  αυτή είναι μια πραγματικότητα για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν  ενώ το σύμπαν έχει διαλυθεί ότι… κάνουμε μια νέα αρχή! Ότι έδωσαν “φιλί ζωής” στην οικονομία με 534 ευρώ που μερικοί χιλιάδες δεν τα χουν πάρει ακόμα, με κουτσουρεμένες συμβάσεις εργαζομένων,  με το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό που περιμένουμε όπως οι άλλοι το Πάσχα!

*Ζάβαρα κάτρα νέμια = Λάβαρα Μαύρα Ανέμισαν Ίλεος Ίλεος = Έλεος, Έλεος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος