FOLLOW US: facebook twitter

«Ήλιδα-Νέα Μέρα»: Το τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής παρουσιάστηκε φέτος ως… νέο!

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ως πρόγραμμα φτωχό και χωρίς όραμα για το μέλλον της πόλης χαρακτήρισε ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021 που κατάρτησε και παρουσίασε η Δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως τόνισε κατά την τοποθέτησή του: «Η φετινή κατάθεση του Τεχνικού Προγράμματος μας βρίσκει στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας μας. Όσον αφορά στην ουσία του προγράμματος για τη νέα χρονιά, αυτό στερείται αναπτυξιακού χαρακτήρα και οράματος, αφού το μόνο- που παραμένει με ανάλογο χαρακτήρα είναι τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις της δικής μας δημοτικής αρχής και μόνο κάποια υποχρεωτικά νέα έργα από την προβλεπόμενη φτωχή ΣΑΤΑ».

ΦΤΩΧΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Όπως σημείωσε, το κατατεθέν πρόγραμμα από αποτελεί δικαίωση για την παράταξή ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ και για όσα κατάφερε η προηγούμενη Δημοτική αρχή. «Στην μεγάλη εικόνα φαίνεται το όραμα που είχαμε για τον τόπο και τα εκατομμύρια των έργων που φέραμε, σε σχέση με την απλή διαχείριση την όποιας ΣΑΤΑ γίνεται σήμερα» επεσήμανε με νόημα.

Επίσης, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στην έκπληξή του από  το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εισήγηση που κατατέθηκε από την δημοτική αρχή είναι πανομοιότυπη με την δική του εισήγηση το 2018 για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2019, χωρίς να έχει αλλάξει σχεδόν ούτε “και”, κάτι που σημαίνει ότι η τότε εισήγηση ήταν η πλέον αξιόπιστη και τεκμηριωμένη.

Για τους ανωτέρω λόγους η παράταξή μας υπερψήφισε τα συνεχιζόμενα και τα μεταφερόμενα έργα, που έχουν να κάνουν με εγγραφές στον προϋπολογισμό και χρηματοδοτήσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ενώ καταψήφισε το φτωχό πρόγραμμα νέων έργων που έχει σημαντικές παραλείψεις και στερείται οράματος και νέων χρηματοδοτήσεων.»

Τέλος ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισήμανε ότι για μια ακόμα φορά απουσίαζε η γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος, μέσω της Επιτροπής Διαβούλευσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος