FOLLOW US: facebook twitter

“Ήλιδα, η πόλη των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας”

Ημερομηνία: 30-09-2024 | Συντάκτης:
φωτο: Πουλχερία Γεωργιοπούλου

 Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

-Δράσεις και σε Ολυμπία και Χλεμούτσι

Εξαιρετική θεματική περιήγηση, με υπεύθυνη δράσης την Τώνια Μουρτζίνη αρχαιολόγο,  ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Ήλιδας στο πλαίσιο των δράσεων  του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά». Η ΕΦΑ Ηλείας διοργάνωσε δράσεις και βιωματικά σεμινάρια σε Ολυμπία, Χλεμούτσι και Αρχαία Ήλιδα.

Στην Αρχαία Ήλιδα, η ξενάγηση που έγινε χθες το πρωί, εστίαζε στην παρουσίαση της σχέσης της πρωτεύουσας πόλης του ηλειακού κράτους με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας για διάστημα μεγαλύτερο των χιλίων χρόνων και το αντίκτυπο που αυτή είχε στην ιστορική εξέλιξη και την μορφή της. Η δράση είχε σαν στόχο να προβάλλει τον τρόπο που οι Αγώνες διαμόρφωναν διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους του γνωστού τότε κόσμου καθώς αυτοί συνέρρεαν στην πόλη των Αγώνων για να συμμετάσχουν σε αυτούς ως αθλητές, συνοδοί, έμποροι, θεατές ή προσκυνητές μεταβάλλοντάς την σε κοσμοπολίτικο κέντρο και χώρο συνάντησης πολιτισμών.

Το Σάββατο αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο έχει τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά» και την Παρασκευή Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Κάστρου Χλεμούτσι.

φωτο: Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot