FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεκτρονικό και μειωμένο το κυνήγι στο τρυγόνι

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”140206″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Δεκτή έγινε από το ΥΠΕΝ η πρόταση των κυνηγών

[/vc_column_text][vc_column_text]Λιγότερα τρυγόνια, που θα τα δηλώνουν ηλεκτρονικά, θα θηρεύσουν φέτος οι κυνηγοί, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και να μην ακολουθήσει τον δρόμο της απαγόρευσης, που επέλεξαν αρκετά ευρωπαϊκά κράτη.

Η φετινή Ρυθμιστική θήρας πιθανότατα θα προβλέπει την υποχρέωση ηλεκτρονικής αποστολής στοιχείων κάρπωσης  και όριο ημερήσιας κάρπωσης τρυγονιών ανά κυνηγό στα 6 πουλιά , από τα 8 ανά έξοδο την περίοδο 2020-2021. Οι κυνηγοί θα δηλώνουν τον αριθμό των τρυγονιών που θηρεύουν σε κάθε έξοδό τους, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (app), με σκοπό τα στοιχεία κάρπωσης να συγκεντρώνονται σε μία ενιαία τράπεζα πληροφοριών.

Η τήρηση της υποχρέωσης θα ελέγχεται από τα δασικά όργανα και τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, με σκοπό να υπάρχει καθημερινά ξεκάθαρη εικόνα για τη συνολική κάρπωση τρυγονιών στη χώρα μας. Όποτε, εάν και όταν η συνολική κάρπωση υπερβεί το θεσπισμένο επιτρεπτό όριο για τη χώρα μας 145.000 το κυνήγι του τρυγονιού θα «κλείνει».

Οι κυνηγοί – μέλη των κυνηγετικών συλλόγων, θα εφοδιαστούν δωρεάν με αυτήν την ηλεκτρονική εφαρμογή, κατά την έκδοση και ανανέωση των νέων αδειών θήρας για την περίοδο 2021 – 2022.[/vc_column_text][vc_single_image image=”77885″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και μέλος του ΔΣ της Γ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ΄ΚΟΠ), Άλκης Κωνσταντόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του θηράματος, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, σημειώνοντας ότι απαιτούνται διευκρινίσεις επί της ψηφιακής διαδικασίας.

«Έστω και με μειωμένη κάρπωση, το κυνήγι του τρυγονιού θα συνεχιστεί στην Ελλάδα, ενώ σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση. Είναι μια επιτυχία της κυνηγετικής κοινότητας, καθώς αποδείξαμε με τεκμηριωμένες μελέτες και στοιχεία σχετικά με τον Ανατολικό Διάδρομο ότι αυτή είναι η πιο σωστή λύση για φέτος. Βασικός στόχος μας είναι το τρυγόνι να παραμείνει και να μην εξαλειφθεί από τα θηρεύσιμα είδη.  Χρόνο με το χρόνο θα συλλέγουμε τα στοιχεία και θα προτείνουμε αναλόγως στην πολιτεία. Είναι σημαντικό να συμπληρώνουν το “Αρτεμις” οι κυνηγοί για να καταγράφουμε τις πληροφορίες. Με τη χρήση της τεχνολογίας θα έχουμε άμεσα στοιχεία και θα μπορούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση του θηράματος. Μένει μόνο να δούμε την εφαρμογή της ψηφιακής διαδικασίας. Αποδείξαμε ότι ο μόνος που ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για τη θήρα είναι οι κυνηγετικές οργανώσεις. Εκεί μπορεί να βρει στήριξη ο κυνηγός και το παραδοσιακό κυνήγι», δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia