FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεκτροκίνητα minibus στον Πύργο!

Ημερομηνία: 16-07-2020 | Συντάκτης:

Σύγχρονη και «πράσινη» πρόταση θα υποβάλει η δημοτική αρχή για χρηματοδότηση μέσω της ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία

Μια καινοτόμα, σύγχρονη και «πράσινη» πρόταση για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των δημοτών του Πύργου σχεδιάζει η δημοτική αρχή, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για να προμηθευτεί ηλεκτρονικά μίνι αστικά λεωφορεία (minibus). Η πρόταση θα υποβληθεί το προσεχές χρονικό διάστημα στοΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα” 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης(ΕΤΠΑ) Ελλάδα» 2014 – 2020. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 775.000 ευρώ, η πρόταση εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και περιλαμβάνεται στα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Η μελέτη προβλέπει την προμήθεια τριών καινούργιων Ηλεκτροκίνητων minibus, συμπεριλαμβανομένων δύο ανεξάρτητων φορτιστών βραδείας φόρτισης και ενός σταθερού σταθμού ταχυ-φόρτισης, κατάλληλων για τηφόρτιση των συσσωρευτών κίνησης που θα φέρουν τα λεωφορεία, σε σημεία επιλογής τουΔήμου, για την αστική και περιαστική χρήση τους, εντός της γεωγραφικής ενότηταςτου Δήμου Πύργου.Τα μίνι ηλεκτροκίνητα οχήματα θα διαθέτουν σύγχρονη εμφάνιση και θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, με μηδενική κατανάλωση εκπομπών ρύπων και στιβαρής κατασκευής. Επίσης θαφέρουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις και θα είναι έτοιμα προς χρήση.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή και τοποθέτηση δέκαστάσεων σε προσδιορισμένες θέσεις κοινοχρήστων χώρων, εντός τουπολεοδομικού ιστού της πόλης του Πύργου.

Το θέμα το εισηγήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπός της προτεινόμενης Πράξης είναι η θετική επίδραση στην προστασία τουπεριβάλλοντος, αφού τα ηλεκτροκίνητα mini-bus προσφέρουν μια περιβαλλοντικήφιλική λύση στον τομέα των μεταφορών, συμβάλλοντας στην μείωση των επιζήμιων ρύπων, μια και η κατανάλωσή τους είναι μηδενική, η κάλυψη των μεταφορικώναναγκών των κατοίκων του Δήμου Πύργου καθώς και η ασφαλής και εύκολημεταφορά, ατόμων με ειδικές ανάγκες(ΑμεΑ), ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και γονιών με καροτσάκια, αφού η πρόσβασή σε αυτά γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλούδαπέδου τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος