FOLLOW US: facebook twitter

Ηλείασις-Σύζευξη ποιητικής εσοδείας τριών Ηλείων ποιητών: Παρουσιάστηκε το βιβλίο των Καλλιόπη Ι. Δημητροπούλου-Φωτεινής Αζαμοπούλου και Τάκη Κούρβα

Ημερομηνία: 25-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74172″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην κατάμεστη ιστορική αίθουσα της Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ΗΛΕίασις» των τριών Ηλείων ποιητών, Καλλιόπης Δημητροπούλου, Φωτεινής Αζαμοπούλου  και Πάνου Κούρβα με την υποστήριξη του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή video από τα σημαντικά ιστορικά μνημεία και όμορφα τοπία της Ηλείας πλαισιωμένα με την υπέροχη μουσική του γνωστού Ηλείου συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου.

Στη συνέχεια οι τρεις ποιητές απήγγειλαν το εισαγωγικό ποίημα «Η γη που μας ανάθρεψε» και ακολούθως η μεγάλη ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ διάβασε τον πρόλογο που αφιέρωσε στους δημιουργούς και απήγγειλε ένα ποίημα από τον καθέναν.

Απηύθυναν χαιρετισμό η εκδότρια, κα Ευγενία Ασημακοπούλου Τσαλπαρά η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων, κα Εβίτα Κανέλλου-Δουφεξή και ο Γιώργης Τάκη Δόξας.

Το συλλογικό βιβλίο των Ηλείων ποιητών που αποτελεί φόρο τιμής για την Ηλεία και τους ανθρώπους της παρουσίασαν διεξοδικά και εμπεριστατωμένα ο πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. κ. Κώστας Καρούσος, και ο πολυγραφότατος ιστορικός και λογοτέχνης Βασίλης Γεωργιάδης ενώ παρέμβαση με πολύ συγκινητικά λόγια έκανε ο δάσκαλος του Πάνου Κούρβα, Βαγγέλης Μόσχος.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Να σημειώσουμε ότι η  Καλλιόπη και η Φωτεινή γνωρίζονται χρόνια, από τα μαθητικά τους χρόνια στην Ηλεία. Κατά έναν περίεργο τρόπο συμπορεύονταν μια ζωή, στις ίδιες γειτονίες, χωρίς περισσότερη συναναστροφή. Με τον Πάνο γνωρίστηκαν μέσω των εκδόσεων Βεργίνα και της Ευγενίας Ασημακοπούλου-Τσαλπαρά.

Η κοινή καταγωγή και η αγάπη για τη λογοτεχνία τους ένωσε και, όταν η Καλλιόπη πρότεινε να κάνουν μια συλλογική δουλειά με θέματα από την Ηλεία που τόσο αγαπούν, ανταποκρίθηκαν αμέσως. Εξάλλου, είχαν πολλά ερεθίσματα για να εμπνευστούν: η ιστορία της Ηλείας, η τέχνη, η λαογραφία, οι παιδικές τους μνήμες και η καθημερινή βιοπάλη των γονιών τους, οι πνευματικοί άνθρωποι, το φυσικό περιβάλλον και οι όμορφες παραλίες, έχουν όλα καταγραφεί σε αυτή την αξιόλογη ποιητική συλλογή.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1540464308030-a92f312f-6f47-7″ include=”74173,74174″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot