FOLLOW US: facebook twitter

Ηλειακό χρώμα στους κυνηγούς της Πελοποννήσου

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:

-Στο νέο ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ Άλκ. Κωνσταντόπουλος και Σπ. Αναστασόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με δύο μέλη εκπροσωπείται η Ηλεία και στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), μετά τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν προχθές, καθώς εξελέγησαν ο Άλκης Κωνσταντόπουλος (ΚΣ Πύργου) και ο Σπύρος Αναστασόπουλος (ΚΣ Ανδρίτσαινας).

Ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση μετά από δύο χρόνια, ένεκα πανδημίας, για αυτό και το κλίμα ήταν σχεδόν γιορτινό και ευχάριστο, αφού συναντήθηκαν οι κυνηγοί από όλη την Πελοπόννησο, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Αραμπατζής.
Όπως τόνισε στην Πρωινή ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την κυνηγετική κοινότητα, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί, όπως οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το σχέδιο νόμου «ΑΡΓΟΣ» που αφορά τα δεσποζόμενα ζώα.

«Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να ξανασυναντηθούμε κυνηγοί από όλη την Πελοπόννησο και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τη θήρα και τις λύσεις που προωθούνται. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός από την Αποκεντρωμένη με κολακευτικά σχόλια για την ορθή διαχείριση των οικονομικών από το παρόν ΔΣ», ανέφερε και πρόσθεσε πως είναι σε εξέλιξη δράσεις ενίσχυσης του θηραματικού πληθυσμού.

«Θέλουμε να δούμε τι γίνεται με ορισμένα θηράματα για τα οποία υπάρχει απαγόρευση στην Ευρώπη, όπως το τρυγόνι, για το οποίο η διαχείριση μιας εφαρμογής μας έδωσε τη δυνατότητα να πούμε ότι μπορεί να συνεχιστεί. Επίσης εστιάζουμε στην ορεινή πέρδικα και στον λαγό. Είναι δύο ενδημικά θηράματα στα οποία θα δώσουμε βαρύτητα για να έχουμε μελλοντικά ικανοποιητικό θηραματικό πληθυσμό. Έχουμε δρομολογήσει ενισχυτικές δράσεις για τον εμπλουτισμό των βουνών της Πελοποννήσου με ορεινή πέρδικα και σχεδιάζουμε κάτι ανάλογο για τον λαγό, που είναι βέβαια λίγο πιο δύσκολο», επισήμανε.

Το νέο ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ αποτελούν ο νυν πρόεδρος Γραμματσούλιας Παναγιώτης (42 ψήφοι), ο Άλκης Κωνσταντόπουλος (31 ψήφοι), ο Ασημάκης Κατριβέσης (30 ψήφοι), ο Νίκος Κατσαρελάς (ΚΣ Κυπαρισσίας) , ο Ανδρέας Παπαδάτος και ο Κων/νος Παπανδρέου (29 ψήφοι) και ο Σπύρος Αναστασόπουλος ( 28 ψήφοι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος