FOLLOW US: facebook twitter

Ίφιτος Πύργου: Δυνατή μεταγραφή Μπάμπη Κωνσταντόπουλου

Ημερομηνία: 15-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Ίφιτος Πύργου δυνάμωσε πολύ ενόψει του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ, με την προσθήκη στο ρόστερ του έμπειρου Πυργιώτη φόργουορντ, Μπάμπη Κωνσταντόπουλου, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν στον Ηρακλή Πύργου. Ο Κωνσταντόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια, πέρα από την ΕΣΚΑΗ, και στις εθνικές κατηγορίες με Κόροιβο και Α.Ο. Αρδηττού και έχει τις ικανότητες να προσφέρει σε όλους τους τομείς μέσα στο παρκέ, με το δυναμικό παιχνίδι του αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα.

Η ανακοίνωση του Ιφίτου

«Η Γ.Ε. Ίφιτος Πύργου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία της με τον αθλητή Μπάμπη Κωνσταντόπουλο (Forward, 37 ετών, 1.91 μ.) για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Πυργιώτης Forward, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων και πιο ικανών αθλητών που έχει αναδείξει το ηλειακό μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία έχοντας διαγράψει μακρόχρονη και αξιοσημείωτη πορεία στα γήπεδα της ΕΣΚΑ-Η και όχι μόνο, συμφώνησε να αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας μας ενισχύοντας με την εμπειρία του, την εκτελεστική δεινότητα και την αμυντική του προσήλωση την φετινή μας προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Α2′ ΕΣΚΑ-Η.

Ο πολύπειρος παίκτης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή Πύργου φτάνοντας μέχρι το Ανδρικό τμήμα. Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Αθήνα και τον Α.Ο. Αρδηττού με τον οποίο αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχε επίσης στην προεπιλογή της Εθνικής Εφήβων.

Επιστρέφοντας στην Ηλεία, αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας με τον οποίο κατάφερε να φτάσει μέχρι την Α2′ Εθνική κατηγορία, διατελώντας μάλιστα αρχηγός της ομάδας. Ακολούθως μετακινήθηκε στον Γ.Α.Σ. Πανηλειακό, όπου υπήρξε ηγετικό στέλεχος στην πορεία της ομάδας στην Α1′ ΕΣΚΑ-Η μέχρι και τη σεζόν 2014/15. Το 2017 ο ικανότατος Forward επέστρεψε στη Γ.Ε.Π. Ηρακλής και αποτέλεσε εκ των ηγετών της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 13.2 πόντους σε 12 συμμετοχές (συνολικά 158 πόντους με 23 εύστοχα τρίποντα), ενώ το καλοκαίρι του 2018 μεταπήδησε στον Α.Ο. Ολυμπιονίκη επιστρέφοντας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η. Στην ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας αγωνίστηκε για τρεις διαδοχικές περιόδους πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 10.5 π. τη σεζόν 2018/19 (συνολικά 262 πόντους με 45 εύστοχα τρίποντα), 10.4 π. τη σεζόν 2019/20 (συνολικά 104 πόντους με 18 εύστοχα τρίποντα) και 9.8 πόντους τη σεζόν 2020/21 (συνολικά 39 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα). Τη σεζόν 2021/22 ξεκίνησε στο Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας όπου αγωνίστηκε σε 11 αγώνες της Α1′ ΕΣΚΑ-Η με την φανέλα της ηλειακής ομάδας, έχοντας κατά μέσο 4.3 πόντους ανά αγώνα (συνολικά 47 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα). Το Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς μεταγράφηκε στη Γ.Ε.Π. Ηρακλής όπου αγωνίστηκε σε 15 αγώνες της Α2′ ΕΣΚΑ-Η, έχοντας κατά μέσο 8.2 πόντους ανά αγώνα (συνολικά 123 πόντους με 20 εύστοχα τρίποντα), ενώ τη περασμένη σεζόν συμμετείχε μόλις σε δύο ματς στην αρχή σεζόν. Καλωσορίζουμε το Μπάμπη στην οικογένεια του Ίφιτου και του εύχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την φανέλα της ομάδας μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot