FOLLOW US: facebook twitter

Ιδρύεται στον Πύργο ομάδα ποδοσφαίρου σάλας

Ημερομηνία: 17-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Το ποδόσφαιρο σάλας, το επονομαζόμενο Futsal, θα μπει σε λίγο καιρό και στη ζωή των Ηλείων φιλάθλων. Κι αυτό διότι ιδρύεται στον Πύργο ομάδα ποδοσφαίρου σάλας που θα απαρτίζεται από ντόπιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πάρει την απόφαση κι έχουν εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες δημιουργίας σωματείου.

Το ποδόσφαιρο σάλας είναι μια παραλλαγή του ποδοσφαίρου που παίζεται 5 εναντίον 5 σε μικρότερο γήπεδο και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Η FIFA το έχει αναγνωρίσει και τα τελευταία χρόνια επενδύει στην ανάπτυξή του για πολλούς λόγους. Ο μικρός χώρος που πρέπει να κινηθούν οι παίκτες απαιτεί ικανότητες οι οποίες αναπτύσσονται από τις νεαρές ηλικίες και αποτελεί ιδανικό βοήθημα ακόμα και για καριέρα στο κλασικό ποδόσφαιρο (11Χ11). Η αναγνώριση της FIFA έχει οδηγήσει στη διοργάνωση εθνικών πρωταθλημάτων, Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σάλας και στην Ευρώπη η UEFA διοργανώνει Ευρωπαϊκό Κύπελλο με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από τα μέλη της. Αντίστοιχα, υφίσταται Futsal Champions League για τις πρωταθλήτριες ομάδες.

Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας ανδρών ξεκίνησε επίσημα το 1998,  διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας (Π.Ε.Π.Σ.Σ.) και τελεί υπό την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.).

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανδρών η Α΄ Εθνική (Futsal Super League) και η Β΄ Εθνική (Futsal League), η οποία απαρτίζεται από δύο ομίλους, ενώ δύο ομίλους έχει και η κατηγορία των γυναικών (Women’s Futsal League). Η ενιαία Α΄ Εθνική κατηγορία ανδρών διεξήχθη για πρώτη φορά την περίοδο 2000-01.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot