FOLLOW US: facebook twitter

Ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ημερομηνία: 15-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Έκτακτο, Νέα
-Ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από την πόλη και μια πρώτη «γεύση» καλοκαιρινών διακοπών

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μια ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από την πόλη και μια πρώτη «γεύση» καλοκαιρινών διακοπών. Η παρακάτω πρότασή μας  για αυτό το τριήμερο περιλαμβάνει δυο από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, μέρη που βρίσκονται τόσο μακριά όσο χρειάζεται για να μην ταλαιπωρηθείτε, να αλλάξετε παραστάσεις και να απολαύσετε τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές:

1) Ναύπλιο

Μια γραφική παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Αξίζει να επισκεφτείτε το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι, να δοκιμάσετε ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερία, να περπατήσετε στα σοκάκια της πρώτης πρωτεύουσας του ελεύθερου ελληνικού κράτους και να «ταξιδέψετε» στον χρόνο. Το Ναύπλιο, άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιβάλλεται να επισκεφθείτε έστω μια φορά στη ζωή σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για porto kale

2) Μάνη

Ομορφιά άγρια και ανυπότακτη

Πυργόσπιτα, καστροπολιτείες, αρχαίες πόλεις, λιμναίες σπηλιές, και παραλίες. Η  Μάνη της ιστορίας και της πέτρας θα σας γοητεύσει.

Τοπίο άνυδρο, τραχύ. Σπίτια που θυμίζουν πύργους, πέτρινοι οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες, μικροί όρμοι και σπήλαια συγκλονιστικά. Μάνη. Μια κοινωνία κλειστή, λιτοδίαιτη, οργανωμένη επί αιώνες στη γραμμή του αίματος και του γένους. Ταμπουρωμένοι στις απότομες πλαγιές του νότιου Ταϋγέτου και διαρκώς ετοιμοπόλεμοι, οι Μανιάτες ανέπτυξαν ένα ισχυρότατο αίσθημα αυτονομίας. Αυτό που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης είναι αυτό που του επιτρέπεται να δει… Και ρουφάει αχόρταγα εικόνες μιας Ελλάδας αυθεντικής, γιατί σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, όλα είναι μοναδικά και μαγικά συνάμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για οιτυλο μανη

Η διάσημη Βάθεια και οι εμβληματικοί πύργοι της

Χιλιάδες «κλικ» φωτογραφικών μηχανών απαθανατίζουν τη συστάδα των μανιάτικων πύργων της Βάθειας. Ο οικισμός διακρίνεται για την ομορφιά του και συνιστά μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης της Μάνης. Ένα ιδιότυπο αξιοθέατο που σίγουρα πρέπει να δείτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπηλαιο Διρου

Ταξίδι στα σπήλαια του Διρού

Ένα υπόγειο ποτάμι στα έγκατα του βράχου. Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανεπανάληπτα χρώματα και σχήματα που αγγίζουν την τελειότητα. Οι σπηλαιολόγοι θεωρούν ότι τα σπήλαια του Διρού είναι από τα σημαντικότερα σε όλον τον κόσμο. Το πιο εύκολα επισκέψιμο είναι αυτό της Βλυχάδας με μήκος 2,5 χιλιόμετρα. Ενώ εκείνο της Αλεπότρυπας το χρησιμοποιούσαν για κατοικία οι άνθρωποι της Νεολιθικής εποχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμενασ μανησ

Το ξακουστό Λιμένι

Κατηφορίζοντας από την Αρεόπολη προς τη θάλασσα, θα δείτε το απερίγραπτης ομορφιάς Λιμένι –το πιο πολυφωτογραφημένο παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Μέσα Μάνης– στο οποίο υπάρχουν μια χούφτα υπέροχα πυργόσπιτα, μερικοί εξαιρετικοί ξενώνες και ψαροταβέρνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος