FOLLOW US: facebook twitter

Ηχηρό «όχι» στη συγχώνευση τμημάτων

Ημερομηνία: 24-09-2024 | Συντάκτης:

-Κινητοποίηση διαμαρτυρίας από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Την έντονη αντίθεσή τους στο μέτρο των συγχωνεύσεων σχολικών τάξεων εξέφρασαν χθες το πρωί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ηλείας στον Πύργο, κρατώντας πανώ και φωνάζοντας συνθήματα.

Τόσο οι εκπρόσωποι των γονέων όσο και οι εκπαιδευτικοί ξιφούλκησαν κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει τμήματα της ΣΤ’ Τάξης του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου, κάνοντας λόγο για «σαρδελοποίηση» του μαθητικού πληθυσμού.

«Έγινε κινητοποίηση σήμερα από συλλόγους διδασκόντων του σχολείου, τον σύλλογο πρωτοβάθμιας πύργου-Ολυμπίας και από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Ήρθαμε μαζί με τα παιδιά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη και την παιδαγωγική συγχώνευση των τμημάτων της τάξης του 5ο δημοτικού σχολείου και καταθέσαμε τις απόψεις μας στον προϊστάμενο.Είναι μία τάξη που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της σχολικής της ζωής. Στην Α’ και Β’ δημοτικού τα παιδιά με covid και τις μισές χρονιές με τηλεκπαίδευση, αλλαγές δασκάλων χωρισμού τμημάτων συνέχεια… Έχουνε κάνει με 8-9 διαφορετικούς δασκάλους μάθημα τα παιδιά», τόνισε ο κ. γονιός παιδιού της Στ’ Τάξης, Βασίλης Βασιλειάδης.

Αδιαφορία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Παράλληλα ανάφερε ότι πρόκειται για μία τάξη που έχει μέσα πέντε παιδιά με διαγνώσεις από το ΚΕΔΑΣΥ για παράλληλη στήριξη πέντε τον αριθμό, στηλιτεύοντας την εμμονή του υπουργείου Παιδείας στις συγχωνεύσεις.

«Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο προχωρεί σε συγχωνεύσεις. Από ό,τι μας είπε και ο προϊστάμενος, το υπουργείο φαίνεται ότι λειτουργεί μόνο με γνώμονα το οικονομοτεχνικό και βλέπει τα παιδιά σαν αριθμούς. Δεν παίρνουν υπόψη καθόλου όλα τα παιδαγωγικά και άλλα ζητήματα που θέσαμε, όπως την ανάγκη των εκπαιδευτικών να δώσουν την ίδια προσοχή σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη, και σαρδελοποιούν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Εμείς εν τελειώσαμε εδώ.Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, έχουμε τη στήριξη πολλών σωματείων και ενώσεων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το έγγραφο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων θα σταλεί από τον προϊστάμενο στο υπουργείο και θα ζητά πάλι την κατ’ εξαίρεση επαναλειτουργία των δύο τμημάτων της Στ’ δημοτικού.

«Θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις άμα χρειαστεί. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί και δεν μπορεί να μπαίνουνε στη μέγγενη των μνημονιακών υποχρεώσεων όταν δίπλα μας βλέπουμε να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για άσχετους λόγους» επισήμανε.

Δυσκολεύει το έργο των εκπαιδευτικών

Η Μένια Παπουτσή, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, εξέφρασε την αντίθεσή της στη συγχώνευση, σημειώνοντας ότι είναι αντιπαιδαγωγικός νόμος που φέρνει μια δυσκολία όχι μόνο στους μαθητές.

«Τα παιδιά ουσιαστικά σαρδελοποιούνται και μειώνεται το μορφωτικό κόστος τους. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και με τους εκπαιδευτικούς γιατί χάνουν ώρες, βγαίνουν υπεράριθμοι και θα πρέπει να μετακινηθούν ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Εμείς θέλουμε να επανέλθει η κανονικότητα στα σχολεία και να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη, ώστε να μπορούμε οι εκπαιδευτικοί να κάνουμε σωστά το έργο μας, δίνοντας σε κάθε μαθητή με την οποιαδήποτε παιδαγωγική δυσκολία», υπογράμμισε.

Το ζήτημα της συγχώνευσης τάξεων σε σχολικές μονάδες τέθηκε χθες το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά όλες οι παράμετροι και να ληφθεί απόφαση στήριξης του αιτήματος των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών να ανακληθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot