FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας: Αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών

Ημερομηνία: 21-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ο  Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας επιθυμεί τη δημόσια τοποθέτηση  όσον αφορά  στο σημαντικό  διαχρονικό και καίριο πρόβλημα  των ογκολογικών ασθενών  και των απαιτούμενων  χημειοθεραπειών τους,  σε σχέση και με την  διάσταση που πήρε το θέμα πρόσφατα.

«Ως γνωστόν  η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών  απαιτεί πρωτίστως  την παρουσία  ειδικευμένου  Παθολόγου-Ογκολόγου στην τοπική Νοσηλευτική Μονάδα, ο οποίος σε τακτά διαστήματα  θα εξετάζει τους  ογκολογικούς πάσχοντες. Ένα δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι η  εφαρμογή  της χημειοθεραπείας στη Νοσηλευτική Μονάδα. Εκτιμούμε ότι αυτό απαιτεί  1) εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό  2)φαρμα-  κευτική κάλυψη  3) κατάλληλους χώρους για την εφαρμογή τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση και προκειμένου η ογκολογικοί πάσχοντες  να αποφεύγουν  την ταλαιπωρία  μετακίνησής των  που πολλές φορές είναι δύσκολη έως και αδύνατη  καλεί  τη Διοίκηση  της Γενικού Νοσοκομείου  Ηλείας, την 6ηΥ.Πε  αλλά  και τον Υπουργό Υγείας να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σημαντικό αυτό  ιατροκοινωνικό πρόβλημα. ΄

Θεωρούμε  ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση του προβλήματος και  καλούμε τους αρμόδιους να φροντίσουν δεόντως.  Οι  όποιες  ημιτελείς  ή  ευκαιριακές λύσεις οι οποίες πιθανώς παρθούν  θα αφήσουν το πρόβλημα  άλυτο και την ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών  αμετάβλητη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος