FOLLOW US: facebook twitter

Η υγεία στην Ηλεία, νοσεί…

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Του Γιάννη Γεωργίου, πρ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου


Διανύουμε ήδη το 2024 με την ελπίδα και την αισιοδοξία  να είναι καλύτερο και πιο δημιουργικό.  Δυστυχώς όμως μας  βρίσκει  αντιμέτωπους με πληθώρα  προβλημάτων. Προβλήματα  που κληρονομήσαμε από την χρονιά που μας πέρασε, και που κουβαλάμε τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια καθώς δεν αντιμετωπίστηκαν.

Και όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά τείνουν να αυξηθούν καθώς εκτός των ήδη υπαρχόντων προβληματικών σε στελέχωση με ιατρούς,  τμημάτων της Παθολογικής, της Καρδιολογικής, της Ουρολογικής, της Ψυχιατρικής, των Εξωτερικών Ιατρείων, του Ακτινολογικού, προστίθενται διαρκώς και νέα, όπως στη Χειρουργική και την Ορθοπεδική, τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας καθώς δεν έχει υπάρξει μέριμνα και διορατικότητα από τους διοικούντες ώστε να τα αποφύγουμε αντιμετωπίζοντάς τα εγκαίρως. Προβλήματα λοιπόν που παραμένουν γιατί ποτέ δεν ασκήθηκαν οι απαιτούμενες πιέσεις και δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που χρειάζονταν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, από την Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και της 6η ΥΠΕ και επίσης ποτέ δεν υπήρξε η ανάλογη πολιτική βούληση από τους Ηλείους κυβερνητικούς Βουλευτές, όπως και προεκλογικά υποσχέθηκαν.

Βεβαίως, τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την στελέχωση των μονάδων υγείας με ιατρικό προσωπικό, που σαφώς είναι το κύριο και πρώτιστο  μέλημα μας,  αλλά αφορούν επίσης:

  • Με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που συνεχίζουν να εργάζονται υπό το καθεστώς ομηρείας χωρίς καμία εργασιακή εξασφάλιση
  • Με την αναγκαιότητα αλλαγής του απαρχαιωμένου οργανισμού (από το Μανωλοπούλειο) ο οποίος είναι και «τσεκουρωμένος» σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας που δυστυχώς η Διοίκηση έχει αμελήσει
  • Με τις  καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αποδοχές μας και βεβαίως με την  ένταξη μας στα ΒΑΕ κ.α.

Όλα τα ζητήματα αυτά,ο Σύλλογος Εργαζομένων, με σοβαρότητα, αυτόνομα και με δυναμική παρουσία χωρίς να λαϊκίζει και να διαστρεβλώνει, προασπίζει και αναδεικνύει χωρίς διακρίσεις, στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων και φυσικά χωρίς να «χαϊδεύει» την Διοίκηση που ως στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί και εξυπηρετεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος