FOLLOW US: facebook twitter

Η χειραψία, τα «παγωμένα» χαμόγελα και οι… χαμένες ευκαιρίες: Σφοδρή επίθεση Αργυρόπουλου σε Νικολούτσο-Λιατσή

Ημερομηνία: 20-12-2018 | Συντάκτης:
-Δήμος Πύργου και Επιμελητήριο Ηλείας δεν συνεργάστηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» που θα άλλαζε την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Πύργου

 

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε στον τοπικό τύπο για τη συνάντηση και τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν οι κύριοι Γαβρίλης Λιατσής και Κώστας Νικολούτσος κατά τη διάρκεια της συνάντησης  του. Είναι προφανώς κέρδος για τον δήμο και για τον τόπο μας να επικοινωνούν, έστω και στο τέλος της δημαρχιακής θητείας, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας και πλέον υποψήφιος δήμαρχος ! Μόνο που αυτό έπρεπε να έχει  γίνει κάποια χρόνια νωρίτερα για να έχουν σήμερα το δικαίωμα να μιλούν για κοινούς στόχους και πρωτοβουλίες με σκοπό την ανάπτυξη του δήμου μας. Οι τεράστιες ευθύνες και των δύο για τις χαμένες ευκαιρίες του δήμου δεν μπορεί να «σβήσουν» με μια χειραψία και δύο «παγωμένα» χαμόγελα!

Ερωτώ ευθέως του κύριους Λιατσή και Νικολούτσο γιατί ο δήμος Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας δεν υπέβαλλαν κοινή πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα της δημιουργίας «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου» (OpenMall)στο πλαίσιο της πρόσκλησης  «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΣΠΑ 2014-2020» του  Υπουργείου  Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως έπραξαν εκατοντάδες δήμοι στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων οι δήμοι Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας.

Μήπως η απόσταση από το Λάτσειο έως το κτήριο του Επιμελητηρίου είναι… τόσο μεγάλη που δεν μπορούσαν να την διασχίσουν;

Ή μήπως ο όρος συνεργασία ήταν άγνωστη λέξη και για τους δύο τουλάχιστον μέχρι χθες;

Αλλά για το πότε θα είναι μαζί και πότε χώρια… δεν έχω λόγο. Αυτό είναι δικό τους θέμα.

Γι αυτό όμως που πρέπει να απολογηθούν στους εκατοντάδες έμπορους και επαγγελματίες του Πύργου είναι ότι χάθηκε  άλλη  μια μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας με παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικήςστην περιοχή παρέμβασης, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών. Ειδικότερα το σύνολο των δράσεων που θα χρηματοδοτούνταν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο εμπορικό κέντρο του Πύργου είναι

-«Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου»

-«Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης»,

-«Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας»

-«Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής»

-«Προβολή και προώθηση περιοχής παρέμβασης»

Δυστυχώς η προθεσμία υποβολής φακέλου για ένταξη στο πρόγραμμα εξέπνευσε χωρίς Δήμος Πύργου και Επιμελητήριο να καταθέσουν κοινή πρόταση, όπως προέβλεπε η πρόσκληση.

Οι κύριοι Λιατσής και Νικολούτσοςεμετρήθησανεζυγίσθησαν και ευρέθησαν  ελλιπείς.

Εκφράζουν το παλαιό και το «σκουριασμένο». Είναι συνυπεύθυνοι και οι δύο, με την πολυετή παρουσία τους στα κοινά,  για το τέλμα που έχει περιέλθει ο τόπος μας.

Για να πάει τούτος ο τόπος επιτέλους μπροστά δεν χρειάζεται ανακύκλωση των ίδιων προσώπων με μετακόμιση από «καρέκλα σε καρέκλα».

Απαιτείται όραμα, φρέσκα μυαλά, καινοτόμες ιδέες, τόλμη, αποφασιστικότητα, συνθέσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

Η Δημοτική μας Κίνηση «Όραμα Δημιουργίας» μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας του δήμου Πύργου είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος