FOLLOW US: facebook twitter

Η υγεία στην Ηλεία νοσεί

Ημερομηνία: 14-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”118716″ img_size=”full”][vc_column_text]

Του Παναγιώτη Φλεβοτόμου, Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

[/vc_column_text][vc_column_text]Σε μια εξαιρετικώς δύσκολη περίοδο που οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν και ακόμη δοκιμάζονται από τον Covid-19 η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έδειξε την απαιτούμενη στήριξη στις  Δομές   Υγείας…. τουλάχιστον όσο αφορά την Περιφέρεια. Τα νοσοκομεία της Ηλείας (Πύργου και Αμαλιάδας) δεν ενισχύθηκαν με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό πάρα το γεγονός ότι οι κλίνες τουλάχιστον στο Νοσοκομείο Πύργου αυξήθηκαν καθώς δημιουργήθηκε μονάδα νοσηλείας covid-19 ενώ αναπτύχθηκαν και ειδικές κλίνες ΜΕΘ για την φροντίδα των βαρέως πασχόντων ασθενών με κορωνοϊο.  Ακόμα και όταν από το νοσοκομείο του Πύργου οι παθολόγοι γιατροί δήλωναν ο ένας μετά τον άλλον την παραίτησή του το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να δώσει οριστικές λύσεις επέλεξε την μετακίνηση ιατρών από όμορους νομούς για την κάλυψη των αναγκών που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν μπορούμε να πάμε μπροστά κάτι το οποίο θα έπρεπε να το γνωρίζουν όλοι. Από την αρχή υπήρχαν πιέσεις προκειμένου να βγει προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας με επιπλέον κίνητρα πολύ πριν δηλώσουν την παραίτησή τους οι γιατροί οι οποίοι αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά λείπουν από το δημόσιο σύστημα υγείας.  Στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας οι εφημερίες χαρακτηρίζονται ως επισφαλείς από τον ιατρικό κόσμο ενώ ακόμα και στα σοβαρά περιστατικά όπως αυτό το οποίο σημειώθηκε πρόσφατα με το τροχαίο ατύχημα του 7χρονου αγοριού από την Αμαλιάδα κλήθηκαν να επιστρέψουν οι γιατροί που εκείνη την ώρα δεν εργάζονταν. Όλο το σύστημα υγείας στο νομό Ηλείας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αυταπάρνηση και στην αυτοθυσία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Ένα προσωπικό το οποίο πέραν από τα χειροκροτήματα που άκουσε κατά την περίοδο της πανδημίας ουσιαστικά δεν έλαβε αυτά τα οποία άξιζε.  Τα προηγούμενα χρόνια για τα νοσοκομεία της Ηλείας έγιναν πολλά. Υπήρξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν το σχέδιο αυτό. Το νοσοκομείο Κρεστένων φυτοζωεί όσο για τον σχεδιασμό ο οποίος υπήρχε προκειμένου να αναπτυχθεί μία πρότυπη μονάδα φροντίδας ξεχάστηκε πάρα πολύ σύντομα.

Αλήθεια μήπως θα πρέπει να μας πουν εδώ και δύο χρόνια ποιο είναι το όφελος που αποκόμισαν υγειονομικές μονάδες της Ηλείας και κατ επέκταση οι πολίτες αυτού του τόπου; Πανηγυρίζουν ορισμένοι καθώς βλέπουν τις πόρτες των νοσοκομείων ανοιχτές χωρίς ωστόσο να σκέφτονται ότι οι γιατροί που βρίσκονται μέσα και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας είναι άνθρωποι και έχουν όρια.

Νοσοκομείο δεν είναι μόνο το κτίριο δεν είναι μόνο ο εξοπλισμός είναι κατά κύριο λόγο οι γιατροί οι νοσηλευτές οι τραυματιοφορείς, όλοι εκείνοι που θα βρεθούν δίπλα στον ασθενή όταν θα τους έχει ανάγκη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot