FOLLOW US: facebook twitter

Η Θ.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας στο 1ο Φεστιβάλ Μονόπρακτων Φιλιατρών: Το ερασιτεχνικό θέατρο ενώνει!

Ημερομηνία: 03-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
-Τιμητική συμμετοχή του μεγάλου ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου με τον “Τρελό” του Νίτσε

Έληξε μετά από 3 γεμάτες μέρες το 1ο Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Μονόπρακτων που πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά  με απόλυτη επιτυχία από το «Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο». Είχαν προσκληθεί 9  θεατρικές  ομάδες από όλη την Ελλάδα . Για διαφόρους λόγους, αλλά κυρίως λόγω των γνωστών συνθηκών που πλήττουν κάποιες περιοχές της χώρας δεν μπόρεσαν να έρθουν 2 θεατρικές ομάδες. Στο Φεστιβάλ συμμετείχε η θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία  μια διασκευή του έργου της Μαρίας Κίτρα « ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ε(Ρ)ΠΟΝΤΑΙ,σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Την πρώτη μέρα Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ οι ομάδες όλες έδωσαν ραντεβού παρουσία 150 περίπου θεατών στο υπέροχο κατάφυτο πάρκο της «Παναγίας της Βλαχέρνας»  δίπλα από το «Πύργο του Αιφελ» σήμα κατατεθέν των Φιλιατρών.

Τα μέλη του Τ.Ε.Θ είχαν διαμορφώσει πολύ όμορφα το χώρο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για τους θεατές όσο και για τα μέλη των θεατρικών ομάδων, οπου έγινε και η παρουσίαση όλων των Θ.Ο. Η πρόεδρος του συλλόγου Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο Iza Bachman  (Ελβετίδα μόνιμη κάτοικος Φιλιατρών)  καλωσόρισε τα μέλη των θεατρικών ομάδων με πολύ ζεστά και φιλικά λόγια. έδωσε την ώθηση για το πρώτο «αγκάλιασμα» των μελών των θεατρικών ομάδων, που μας ένωνε από πριν η ίδια αγνή αγάπη για το  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ θέατρο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Τα Μονόπρακτα που παρουσιάστηκαν  κατά την διάρκεια του διημέρου ήταν:

  • « Οι συνομήλικοι» του Αρκά από το ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ«ΡΕΦΕΝΕ»
  • «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» του Λ. Πιραντέλο από το «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»
  • «Καλημέρα σας γιατρέ» του Χοσέ Λουίς Αλόνσο ντε Σάντος από το «Τ.Ε.Θ»
  • «je t’ aime» του Ηλία Φλωράκη από το «Τ.Ε.Θ
  • «Τα καλύτερα έ(ρ)πονται» της Μαρίας Κίτρα από την ομάδα της Αμαλιάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ»
  • «Η ζωή είναι ωραία» του Αχιλλέα Αρχοντή από το θεατρικό τμήμα του «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ»
  • «Ο τρελός» του Νίτσε . Τιμητική συμμετοχή από τον μεγάλο ηθοποιό ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Η μαυρη κωμωδία των «ερασιτεχνών» από την Αμαλιάδα συγκίνησε αλλά χάρισε και πολύ γέλιο στους θεατές και έκανε πολλούς από αυτούς να αναζητούν  τους ηθοποιούς Αργυρώ Αντωνοπούλο, Γιάννα Γούναρη, Ελένη Σκορδίλη, Χαρά Μπέκιου, τον  Μουσικό Μάκη Λούντζη και τον σκηνοθέτη Χάρη Κότσιφα για να τους συγχαρούν, ρωτώντας μάλιστα και πολλά πράγματα. Η χαρά των παιδιών από την Αμαλιάδα ήταν μεγάλη και πήραν μεγαλύτερη δύναμη, όταν στο κοινό είδαν μερικά  μέλη της θεατρικής μας ομάδας που ήρθαν από την Αμαλιάδα  και μία από την Τρίπολη  και φίλοι της ομάδας από τον Πύργο να μας στηρίξουν.

Μετά το τέλος των παραστάσεων έγινε απονομή αναμνηστικών και δώρων από τοπικές επιχειρήσεις από το ΤΕΘ σε όλες τις ομάδες.  Οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» της Αμαλιάδας με τη σειρά του πρόσφεραν τιμητική πλακέτα στο ΤΕΘ και δώρα από τοπικά προϊόντα που μας προσέφερε η εταιρεία  των αδελφών «ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΙ» που δραστηριοποιείται στην συσκευασία τοπικών προϊόντων στο Χάβαρι, τους οποίους θερμώς ευχαριστούμε καθώς και τον Βασίλη Καψή, Καλλιτεχνικό Δ/ντη  του Δ. Ηλιδας για την βοήθειά του.

Ο σκηνοθέτης της ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Χάρης Κότσιφας για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία δήλωσε; « Γυρίσαμε γεμάτοι. Γεμάτοι εμπειρίες, γεμάτοι αγάπη από το ΤΕΘ και τις άλλες ομάδες , γεμάτοι όμορφα συναισθήματα, γεμάτοι πείσμα για την συνέχεια. Κάναμε σε πολύ μικρό διάστημα νεες γνωριμίες και βάλαμε τις βάσεις για πολύ δυνατές φιλίες μεταξύ των μελών όλων των ομάδων. Το ερασιτεχνικό θέατρο ενώνει και τετοιες εκδηλώσεις το κάνουν πιο δυνατό.Ευχαριστούμε Θερμά όλα τα παιδιά του ΤΕΘ αλλά περισσότερο το Γιάννη Αλεξανδρόπουλο , σκηνοθέτη της ομάδας και την Ιζαμπέλα Μπαχμαν  πρόεδρο του συλλόγου που ήταν οι ψυχές αυτού του φεστιβάλ .»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος